Home » European Tour »Joost Luiten »Maarten Lafeber »PGA »Robert-Jan Derksen »tour » Currently Reading:

Tom Lewis wint de Portugal Masters, Joost Luiten eindigt op de gedeelde 29e plaats

Dankzij een slotronde van 69 (-3) is Joost Luiten er in geslaagd nog zes plaatsen op het leaderboard te stijgen en in de top-30 op de 29e plaats te eindigen. Joost verdiende hier €20.833,00 mee en brengt zijn totaal in de Race naar Dubai daarmee op een respectabele €525.953,00 waarmee hij de 42e plaats in neemt.

En weer was Joost Luiten de beste Nederlander

Joost gaf na afloop op zijn website het volgende commentaar: “Het was vandaag de meest wisselvallige ronde van de week. Een goede birdie op 1 werd op hole 2 weer verloren door een bogey. De tweede slag op hole 2 was te lang en vond de green niet. De eagle op hole 3 bracht Joost weer terug. Daarna was het spel hetzelfde als de dagen ervoor, prima, maar hier en daar wilde de birdie putts niet vallen. Op hole 9 was de drive te ver rechts en Joost kon met zijn tweede slag niet naar de green een chip en een twee putt voor een bogey. Een goede birdie op hole 11. Op de par 5 12e hole was het de tweede slag die in het water ging, ook daar een chip en twee putt voor bogey. Op de par 5 17e hole wilde de eagle net niet vallen. Joost sloot ook vandaag hole 18 af met een birdie putt die net niet wilde vallen…“ Volgende week speelt Joost de Castelló Masters in Valencia, Spanje.

Robert-Jan Derksen ging de laatste dag rond in 71 slagen (-1) en eindigde daarmee met een totaalscore op de gedeelde 44e plaats en verdiende daar €13.500,00 mee wat zijn totaal in de Race naar Dubai op € 343.769,00 en de 74e plaats brengt. Robert-Jan moet dus nog even wat bij verdienen om de finale in Dubai te halen.

Maarten Lafeber had zijn minste dag van het toernooi en eindigde met een ronde van 73 (+1) en een totaalscore van -6 op de gedeelde 62e plaats waarmee hij €6.375,00 op zijn rekening kan bijschrijven. In de Race naar Dubai staat Maarten nu op de 150e plaats met een totaal van €124.698,00. Maarten moet dus nog alle zeilen bij zetten om bij de eerste 130 van de ranking te eindigen.

De Portugal Masters werd uiteindelijk gewonnen door de jonge Engelsman Tom Lewis die in Portugal pas zijn derde toernooi als professional speelde. Met een indrukwekkende serie van birdies op de laatste zeven holes ginf Tom Lewis de laatste ronde in 65 slagen (-7) rond om met een totaalscore van -21 en twee slagen voorsprong op de Spanjaard Rafael Cabrero-Bello die tweede werd.

Klik hier voor de einduitslagen.

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl