Home » European Tour »FLoris de Vries »Joost Luiten »Maarten Lafeber »Robert-Jan Derksen »Tim Sluiter »tour » Currently Reading:

KLM Open 2011: Nog meer toppers naar Hilversum, een toernooi om te smullen!

Brits Open kampioen 2011 Darren Clarke heeft zijn komst naar het KLM Open bevestigd. Dat maakte KLM Open toernooidirecteur vandaag tijdens een persconferentie bekend. Het spelersveld voor het KLM Open 2011 belooft hiermee een van de sterkste, zo niet het allersterkste, ooit te zijn. Eerder werd al deelname van de toenmalige nummers één en twee van de wereld, Lee Westwood en Martin Kaymer, aangekondigd (nu de nummers twee en vier). Ook was bekend dat Rory McIlroy naar Hilversum zou komen, zij het echter nu als US Open kampioen en nummer vijf van de wereld.

Het KLM Open wordt van 8 tot en met 11 september gespeeld op de Hilversumsche Golf Club.
De overwinning van Clarke in het Brits Open dit jaar is de ultieme bekroning van de carrière van de Noord-Ier. Winnaar van achttien toernooien wereldwijd, waarvan twee World Golf Championships en het KLM Open, zal zijn naam voor altijd op de Claret Jug staan.
Ook Brits Open kampioen 2010 Louis Oosthuizen zal van de partij zijn op de Hilversumsche in september. De jonge Zuid-Afrikaan won vorig jaar met zeven slagen voorsprong op de heilige grond van St. Andrews zijn eerste Major. Eerder dit jaar won hij het Africa Open en behaalde hij in het US Open een knappe top-10 notering.

Naast een groot aantal wereldtoppters maakt Louis Oosthuizen deel uit van het sterke deelnemersveld van het KLM Open 2011

Vier van de laatste zeven major winnaars op het KLM Open
Hiermee zullen vier van de laatste zeven Majorwinnaars te bewonderen zijn in het KLM Open 2011. Ryder Cup spelers Peter Hanson en Edoardo Molinari, beiden in de top-50 van de wereld, doen ook een gooi naar de titel. Het totaal aantal spelers in het toernooi uit de top-50 van de wereld is minimaal acht.
Iers Open kampioen Simon Dyson bereikte eerder dit jaar ook de top-50 van de wereld na een top-10 in The Open Championship en een sterk optreden in het WGC- Bridgestone en het US PGA.
Tweevoudig KLM Open winnaar Dyson kan de eerste speler sinds Bernhard Langer worden die drie titels in Nederland opeist.
Overige top-100 spelers Ross Fisher (kampioen 2007), Alexander Noren (twee titels in 2011), Nicolas Colsaerts (sensationeel seizoen van de Belg, hopelijk hersteld van een blessure), Tetsuji Hiratsuka, Pablo Larrazabal, Gregory Bourdy en Johan Edfors complementeren het sterke veld. Een veld dat maar liefst negentien spelers kent die dit seizoen gewonnen hebben op de Europese Tour en goed zijn voor eenentwintig overwinningen.
Er zijn ook drie verrassende namen op de inschrijflijst. Allereerst is dat Padraig Harrington, die zich geplaatst heeft voor de FedEx Cup in the VS, maar indien hij in een van de eerste ronden zou blijven steken aldaar, misschien naar Nederland komt. Ook Ryder Cup captain José-Maria Olazábal heeft zich ingeschreven, maar of hij speelt is allerminst zeker. Anders Hansen heeft een zeer spectaculair seizoen en de nummer 23 van de wereld overweegt om ook te komen.

De Nederlanders
De volgende Nederlandse professionals zijn zeker van deelname:
-Joost Luiten
-Robert-Jan Derksen
-Maarten Lafeber
-Floris de Vries
-Tim Sluiter
-Reinier Saxton
-Jurrian van der Vaart
-Ben Collier
-Inder van Weerelt

Er zijn nog twee plaatsen te verdienen in de Twente Cup van de PGA Holland, dat als officieel kwalificatietoernooi geldt. Daarnaast is er nog één keuzeplaats voor Nederlandse professionals te vergeven door de toernooidirectie.

Nederlandse Amateurs
Bij de amateurs hebben de volgende spelers zich verzekerd van deelname:
-Daan Huizing
-Dylan Boshart
-Michael Kraaij
-Robin Kind
-Rowin Caron

Er zal nog één internationale amateur aan worden toegevoegd ter keuze van de toernooidirectie.

Wildcards
Wildcards zijn er gegaan naar:
-Gaganjeet Bhullar (Ind)
-Jochen Lupprian (Dui)
-Jin Jeong (Kor)
-Niklas Lemke (Zwe)
-Tetsuji Hiratsuka (Jap)

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl