Home » European Tour »FLoris de Vries »Joost Luiten »Maarten Lafeber »Robert-Jan Derksen »Tim Sluiter »tour » Currently Reading:

Golfer Joost Luiten bij beste 100 golfers van de wereld

Joost Luiten heeft, ondanks hij in het seizoen 2011 nog niet in actie kwam, weer wat plaatsen weten te winnen op the Official World Golf ranking. Joost Luiten is terug te vinden op een 97ste plaats. In 2008 stond Luiten al eens in de top honderd, namelijk op de 98ste plaats. Luiten is niet de beste Nederlander ooit op deze ranking, Lafeber stond ooit op een 88ste plaats.

Voor aankomend jaar heeft Luiten zich ten doel gesteld om een plaats bij de beste 50 spelers van de wereld te behalen, zo liet hij onlangs in een interview met Golfvivant weten.

Joost Luiten moest eind afgelopen jaar nog hard aan het werk om zijn tourkaart veilig te stellen. 2010 was een zeer goed seizoen voor Luiten, met name in de maanden september, oktober en november speelde Luiten zich met regelmaat in de top-10.

Joost Luiten wil zich bij de beste 50 golfers van de wereld spelen in 2011

Robert-Jan Derksen is de tweede Nederlander. Derksen begon dit jaar op een 154ste plaats en staat nu op plaats 116.  Nieuwkomer op de European Tour, Floris de Vries maakte een reuzensprong. De Vries begon dit jaar als nummer 1368 en staat nu op plaats 233. Maarten Lafeber kende een matig seizoen, Lafeber is terug te vinden op plaats 381.

De positie van de  andere Nederlanders golfers  op de wereldranglijst zijn onderstaand te vinden:
711. Wil Besseling, 785. Guido van der Valk, 886. Richard Kind, 894. Inder van Weerelt, 1197. Taco Remkes, 1243. Willem Vork (am), 1279. Reinier Saxton

Lee Westwood sluit 2010 af als de beste golfer van de wereld. Hij loste hiermee Tiger Woods af die de afgelopen jaren bovenaan de lijst stond.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl