Home » European Tour »FLoris de Vries »Tim Sluiter »tour » Currently Reading:

Golfer Floris De Vries in actie in South African Open in veld vol Zuid-Afrikaanse wereldtoppers

december 15, 2010 European Tour, FLoris de Vries, Tim Sluiter, tour No Comments

Floris de Vries komt morgen in actie tijdens het South African Open, zijn tweede optreden van het seizoen van de European Tour 2011. Vorige week wist Floris de Vries knap beslag te leggen op een 27ste plaats in het Alfred Dunhill Championship in een wat minder sterk veld.

In het South African Open spelen alle grote Zuid-Afrikaanse spelers mee. Aan de start komen o.a. Big Easy Ernie Els, Retief Goosen , Louis Oosthuizen, Tim Clark en Charl Schwartzel.

Het toernooi wordt gespeeld op de baan van Durban Golf Club, een par 72 van 6147 meter lengte. De baan verkeert in redelijke conditie, alleen zijn de greens zo’n 3 maanden geleden vervangen. Veel spelers klaagden dan ook steen en been over de staat van de greens.

"De greens zijn verschrikkelijk, ze zijn 3 maanden geleden vervangen" aldus Floris de Vries

Floris de Vries heeft de afgelopen dagen hard getraind en liet Golfvivant weten:”  Het gaat goed met mij. De afgelopen paar dagen heb ik lekker getraind, het is hier nu zo’n 30 graden. De baan is totaal anders dan de baan van afgelopen week, zo zijn er veel smalle holes en platte greens. De greens zijn alleen verschrikkelijk slecht,  deze zijn pas vervangen, dat is jammer. Voor de rest voel ik mij goed en heb ik er veel zin in. Morgen vol aan de bak” .

De speler van Golf Team Holland speelt de eerste twee dagen met Charlie Bolling Jnr en Grant Muller. De Vries is de enige Nederlander die deze week meespeelt in Zuid-Afrika. Teamgenoot Tim-Sluiter zal in januari zijn opwachting maken op de European Tour, hetgeen zijn debuut betekent.

Golfvivant zal de komende dagen verslag doen van de verrichtingen van de Nederlandse golfer. De livescoring is hier te vinden. Sport1 zendt beelden uit vanaf 12:30 tot 16:30.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl