Home » European Tour »FLoris de Vries »Maarten Lafeber »Tim Sluiter »tour » Currently Reading:

European Tour: Lafeber, de Vries en Sluiter naar Q-school

november 28, 2011 European Tour, FLoris de Vries, Maarten Lafeber, Tim Sluiter, tour No Comments

Afgelopen weekend vond het South African Open plaats en dat was voor de Nederlandse golfers Maarten Lafeber, Floris de Vries en Tim Sluiter de laatste kans om de Q-school te ontlopen. Helaas speelde de Nederlandse goflers niet mee om de hoofdprijs en viel daarmee voorlopig het doek voor hen.

In het door Hennie Otto gewonnen toernooi wisten de Nederlanders wel de cut te halen op vrijdag, maar hun spel was op zaterdag en zondag niet goed genoeg om een mooie cheque naar huis te nemen.

Floris de Vries werd 32ste met -5 voor het toernooi, Tim Sluiter werd 35ste met-4. Maarten Lafeber deed het met -2 iets minder goed hetgeen hem een 47ste plaats opleverde.

Maarten Lafeber is door zijn overwinning in 2003 op het Dutch Open rechtstreeks toegelaten tot de finale van de Q-school die gespeeld wordt op de PGA de Catalunya van 10 t.e.m. 15 december. Floris de Vries en Tim Sluiter zullen zich eerst moeten plaatsen via Stage 2 voor de finale.

Op een van de mooiste banen moeten Lafeber, de Vries en Sluiter kun kaart zien te behouden

Klik hier voor de eindstand van het South African Open.

Joost Luiten en Robert-Jan Derksen hoeven zich geen zorgen te maken over hun kaart voor 2012. Beide spelers verdienden genoeg om in 2012 in actie te kunnen komen op het hoogste Europese golfniveau. Luiten sloeg ruim 950 duizend euro bij elkaar, zijn beste seizoen ooit.

19 18 LUITEN Joost                      €953.289
83 82 DERKSEN Robert-Jan   €361.160
147 150 LAFEBER Maarten     €144.898
169 171 DE VRIES Floris NED €99.108
175 177 SLUITER Tim NED    €88.689

Bovenaan de Order of merit staan bekende namen, Luke Donald is de bekendste speler. In slechts 12 toernooien sloeg hij ruim 3,5 miljoen euro bij elkaar.

1 DONALD Luke                                  €3.856.394
2 KAYMER Martin GER                   €2.830.264
3 MCILROY Rory NIR                     €2.724.882

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl