Home » European Tour »FLoris de Vries »Joost Luiten »Maarten Lafeber »Robert-Jan Derksen » Currently Reading:

13 oktober – 16 oktober, European Tour, Portugal Masters, Oceânico Victoria Golf Course, Vilamoura, Portugal

Deze week  wordt er gespeeld om het Portugal Masters in Vilamoura in Zuid-Portugal. Het toernooi wordt gespeeld op de baan Oceânico Victoria Golf Course. Deze baan is 6611 meter lang en ontworpen door Arnold Palmer en geopend in 2000. Het is de vijfde keer dat er gespeeld wordt op deze baan.

De titelverdediger is Richard Green. Het toernooi werd eerder al gewonnen door Lee Westwood (2010) en  Alvaro Quiros (2011).  Aan de start veel topspelers, zo komen er maar liefst 38 spelers in actie die in de top-60 staan van de order of merit van de European Tour.

De bekende namen zijn: Martin Kaymer, Francesco Molinari, Thomas Bjorn, Alvaro Quiros, Miguel Angel Jimenez, Padraig Harrington en Colin Montgomerie.

Aan de start komen een aantal Nederlandse golfers, te weten: Joost Luiten, Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Floris de Vries. Floris de Vries stond als eerste reserve, maar door afzeggingen komt de Vries ook in actie. Tim Sluiter staat nog op de lijst als reserve, maar heeft nog een aantal spelers voor zich, de verwachting is dan ook dat Sluiter niet aan de start zal komen.

Een blik op de prachtige 13de hole van Oceanico Victoria Golf Course waar de Portugal Masters gespeeld wordt (Bron:www.europeanotour.com)

Voor Joost Luiten is het bekend terrein. Vorig jaar behaalde Luiten hier zijn beste resultaat ooit, met -16 werd Luiten tweede en verdiende daarmee zo’n 200.000.- euro mee.

Het Prijzengeld bedraagt 2.500.000.- euro. De winnaar gaat met maar liefst 416.600.- euro naar huis. Het toernooi is live te zien op televisie bij Sport 1 Golf, Sky Sports UK en Sky Sports Germany. Beelden van live golf zijn te zien vanaf 15:00 tot 19:00. Via Internet is het toernooi live te volgen op www.thisisgolf.nl

Meer informatie zoals het complete spelersveld, realtime scores zijn te vinden op de site van de European Tour.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl