Home » Nieuws »Portugal » Currently Reading:

Voor de tweede keer op nummer één (van Portugal)

februari 21, 2013 Nieuws, Portugal No Comments

Wanneer je al veel gewend (of vérwend) bent op het gebied van golfbanen, speel je liever op verschíllende banen voor de afwisseling, dan vaker op dezelfde baan. Zo geldt dat voor ons ook wat betreft buitenlandse golfresorts. Er is daarop één uitzondering, de nummer 1 baan van Portugal; Monte Rei.

Monte Rei #10/9 Het was de tweede keer dat we de eer hadden deze baan te mogen spelen. En er mogen er nog vele volgen. Want speciaal voelt het toch wel, als je door de poort bent gereden,  je tas hebt afgegeven, de auto wordt weggezet en de dame bij de receptie je met alle egards verwelkomt.

In het voortraject van bespreken van een starttijd wordt bepaald of je de juiste handicap hebt en de greenfee wil betalen die er op,dat moment geldt. In het seisoen oplopend tot €190,-. Geen ongemakkelijke vragen dus over spelniveau, of extra’s als buggies of trolleys. Alles is perfect geregeld en na de koffie vind je je tas gewoon terug op een buggy met jouw starttijd erop.Monte Rei #1#/14 V

De persoonlijke begeleiding gaat door op de driving range. Tijdens het inslaan wordt je continu gade geslagen mocht je ballen of tees nodig hebben. Klein detail waar misschien niemand erg in heeft; je eerder vooruit ingeparkeerde buggy staat alweer startklaar omgedraaid in de juiste rijrichting. Klaar voor de begeleiding naar de eerste tee.

Het voorgaande jaar was de baan wat droog, dit jaar spelen we op groenere fairways. Ook hier moeten greens geprikt worden en we hebben de pech dat dit net voor onze komst is ingepland. Maar dat mag de pret niet drukken. Vooral op de tweede negen holes zijn de greens in topconditie.

Verbazingwekkend blijft dat iedere hole in een aparte vallei is aangelegd. Jack Nicklaus tekende deze baan en zet hopelijk ook ooit nog eens zijn handtekening onder het ontwerp van de tweede baan die nog op de planning staat. Gelukkig is het project niet afhankelijk van huizenverkoop rond de baan of een groot massaal golfhotel. Het uitzicht naast de baan biedt vooral berghellingen. Er staan slechts een paar bescheiden optrekjes op een afgelegen bergtop en dat zijn dan ook wel juweeltjes.

Hetmonte-rei-Veranda Swimming Pool is wel mogelijk om één of meerdere nachten te verblijven op Monte Rei. De lange oprijlaan heeft ook een afslag naar een klein villawijkje. Een tiental daarvan is beschikbaar voor de verhuur en is uitgerust met 3 slaapkamers. Boeken voor twee personen is ook mogelijk, twee kamers worden afgesloten en de hele villa met de “masterbedroom”, complete keuken, wasmachine etc. staat dan tot je beschikking.

Reken op een gemiddelde prijs van €100,- per villa (of beter gezegd slaapkamer) per nacht in het laagseizoen. Het centraal gelegen zwembad met healthcenter is voor algemeen gebruik en een shuttlebus brengt je naar de golfbaan. Of je pakt je huurauto, geparkeerd in de inpandige privégarage in de kelder. Zelfs een gezellige open haard vind je terug in de smaakvol ingerichte woonkamer. Net als op de golfbaan is hier op alle detailmonte-rei-Linked Villa - Terraços gelet.

Afwegend dat je hier in een super de luxe villa verblijft, in een prachtige rustige omgeving, met op het complex de mooiste baan van Portugal, maakt de optelsom voor een paar dagen niet eens zo schrikbarend. Is het het waard? Wij zeggen dubbel en dwars!

Lees ook ons verhaal van de eerste keer op Monte Rei.

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl