Home » -travel »Nieuws »Tsjechie » Currently Reading:

Nieuws: Golf in Tsjechië … Tientallen banen van goede kwaliteit en met een uniekesfeer

januari 18, 2010 -travel, Nieuws, Tsjechie No Comments

Persbericht: Een golfspeler in Tsjechië kan genieten van de unieke situatie te kunnen sporten in de nabijheid van natuurmonumenten en historische gebouwen. Hetis namelijk gelukt om praktisch in het hele land golfbanen aan te leggen.En er komen nog steeds meer golfbanen bij, waarbij de nadrukwordt gelegd op een hoog kwaliteitsniveau van de banen en de daarmee verbondendiensten. Accommodatie en wellness programma´s horen daar zeker bij.

Geschiedenis van golf in Tsjechië

Tsjechië heeft een lange golf traditie. De eerste stappenvan deze sport werden in de laatste jaren van de 19e eeuw gezet toen in 1898de eerste golfspelers verschenen op Císařská louka in Praag. De eerstegolfbaan in het land werd in 1904 geopend in Karlovy Vary, in hetdal van het riviertje de Teplá. De eerste baan is er gekomen omdat er doorde cliëntele van verschillende kuuroorden veelvoudig om werd gevraagd. De oudstebaan had negen holes en het bestaat niet meer. De tweede Tsjechische 9-holesbaan werd een jaar later, op 21 augustus 1905, feestelijk geopend. Dat gebuurdein Mariënbad in aanwezigheid van de Engelse koning Edward VII.
Golfbanen

Er zijn tegenwoordig in Tsjechië 131 clubs en 80 genormeerde golfbanen.

Karlstein is het topresort van Tsjechië.

Karlstein is het topresort van Tsjechië.

De beste banen met de hoogste kwaliteits-standaard en bijbehorendevoorzieningen en diensten liggen in de omgeving van de hoofdstad Praag, inde West-Boheemse Baddriehoek en in Noord-Moravië. Buitengewoon aantrekkelijkzijn bijvoorbeeld de golfbanen te Karlštejn, Konopiště, Mariënbad, Karlsbad,Cihelny bij Karlsbad, Pilsen (Plzeň), Šilheřovice en Čeladná.
Een bewijs voor de kwaliteit van de Tsjechische golfbanen is het feit dat veelvan deze banen door vooraanstaande buitenlandse architecten zijn ontworpen. Zoalsbijvoorbeeld Gary Player (golfbaan in Cihelny bij Karlsbad), Miguel A. Jiménés(golfbaan in Čeladná), Les Furber en Jim Eremek (Karlštejn) of John Burns (Konopiště).

De Duits- en Engelstalige web-golfcatalogus CzechTourism , met een compleet overzicht van de  informatie over alle golfbanen in Tsjechië, vindt u hierna op deze pagina.  De webfolder is ingedeeld op basis van de afzonderlijke Tsjechische regio´s. Van elke baan vindt u naast alle basisinformatie ook een plattegrond. Ook wordt nadere info gegeven, over de signature hole en worden de GPS coördinaten vermeld. Er zijn tips voor verblijfs accommodatie gerangschikt in drie soorten: familie, wellness en congres.

De golfcatalogus is in twee talen te downloaden (pdf formaat):

Golf Guide EN (27 MB)

Golf Guide DE (27 MB)

Golfseizoen, indoorgolf

Golf hoort in Tsjechië tot de seizoensporten. Er wordt vanaf eindmaart tot medio november gespeeld. Buiten deze periode kunnen devoorzieningen voor indoorgolf gebruikt worden. In vergelijkingmet andere Europese landen is het aanbod uniek. Alleen al in Praag zijntwee grote indoorcentra die naast spel- en puttingmogelijkheden (op zand)ook een volledig pakket aan diensten aanbieden. Indoorgolf hallen met simulatorsstaan in veel grotere Tsjechische steden en daar kan ´s winters gebruik vanworden gemaakt.
Kosten, les, verhuur

In Praag vind je een lastig 9-holes golfbaan

In Praag vind je een lastig 9-holes golfbaan

De meeste golfclubs en banen in Tsjechië zijn semiparticulier. De golfclubsorganiseren eigen toernooien maar de banen zijn ook voor niet-leden toegankelijk,tegen betaling. Entree begint bij minimaal 10 euro voor een9-holesbaan en kan oplopen tot maximaal 100 euro per weekend. Gemiddeld betaaltu voor spelen op een goede baan rond de 45 à 70 euro. Bij alle golfbanen staanrestaurants, winkels en is verhuur van golfuitrusting mogelijk. Golflesonder toezicht van een professional kan op de meeste banen besteldworden. De Tsjechische golfclubs organiseren ook basis golfcursusen golf vaneen paar dagen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl