Home » Nieuws » Currently Reading:

Een stableford record

juli 5, 2013 Nieuws No Comments

Hij golf nog geen jaar en toch heeft de 24-jarige Joost van Leijenhorst al een bijzondere prestatie geleverd; 63 stablefordpunten tijdens zijn laatste qualifying ronde! Deze 2e “officiële” ronde speelde Joost vanaf de handicap 42 die hij met de eerste Q-kaart vanaf 54 (behorend bij stap 2 van het 9-stappenplan) behaalde.

joost-1Het talent van Joost (of zou het misschien zijn voornaam zijn?) werd opgemerkt door de pro’s van de Edda Huzid Golfacademy, Jelle Tarnóczy en Raymond Stoop. Laatstgenoemde heeft Joost verder begeleid: “Tijdens het lokale evenement Dorpsgolf Barneveld waar we september vorig jaar met slagkooien mensen enthousiast probeerden te maken voor de golfsport, kwam ook Joost voorbij. Hij had al eerder sporadisch wat geslagen, maar nooit doorgezet. Zijn vloeiende beweging verried wel zijn aanleg. Na een winter met een goed trainingsschema gaan nu de vruchten geplukt worden getuige dit prachtige resultaat”.

Op golfbaan Edda Huzid gaat Joost nu binnenkort voor zijn volgende kaart, met als doelstelling om na 3 Q-kaarten onder de hcp 20 te komen. En heeft hij op termijn Tour aspiraties? “Het lijkt me fantastisch om professional te worden. Maar ik weet inmiddels hoe moeilijk het spelletje is. Samen met Raymond heb ik een planning uitgestippeld die moet gaan leiden tot golfen op de Tour. Stap voor stap en dan zien we wel hoever we gaan komen.”

Ken jij iemand die ook zo snel gaat in zijn of haar golfontwikkeling? Laat het weten en mail naar redactie@golfvivant.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl