Home » Nieuws » Currently Reading:

Een rondje op The International

juni 13, 2013 Nieuws No Comments

Na het zien spelen van de dames op het Deloitte Ladies Open op The International waren we nieuwsgierig hoe we het zelf zouden doen op deze nieuwe topbaan van Nederland. Een uitnodiging om te komen spelen was dan ook zeer welkom en conclusie: genieten!

international-3De entree is nog lang niet klaar, het parkeerterrein is een grote berg steentjes, maar er staat iemand die je welkom heet en een parkeerplaats aanwijst. Het onlangs geopende clubhuis is strak en modern en ook in de kleedkamers is iemand aanwezig om, tot op zekere hoogte, je behoeftes te vervullen.

Voor de driving range moet je de weg oversteken. Ook daar is nog een hoop te doen. Joost Luiten liet zich in ieder geval niet weerhouden vaninternational-2 ballen slaan met de laptop naast hem. Met zijn overwinning van vorige week op zak, zou je denken dat er toch weinig aan de techniek schort. Ook Maarten Lafeber trainde deze dag, met name op zijn korte spel. Als ambassadeur van The International komt hij hier regelmatig.

De oefenfaciliteiten zijn toch (nog?) wel beperkt maar nu we de meeste negatieve punten hebben gehad, blijft de grootste plus over; de baan. Wat een mooi ontwerp van Ian Woosnam! Greens om je vingers bij af te likken, volle fairways, serieuze bunkers en veel hoogteverschillen. Er is ongelooflijk veel grond verzet waar over is nagedacht. De greens zijn dus dermate geonduleerd en groot, dat een pinpositie achterop of voorop je bijna 3 clubs kan schelen.

international-1Tja en dan die vliegtuigen. Afhankelijk van de windrichting en de te gebruiken landingsbaan op Schiphol, heb je er veel of weinig last van.  Na de eerste twee holes komen ze steeds dichterbij over en is het nog spectaculair. Toch werd het op een gegeven moment storend. Je moet naast elkaar lopen om een gesprek te kunnen voeren.

Maar nadat de wind draaide werd het een stuk stiller op de baan. Relaxed om dan te spelen op een on-Nederlands mooie baan. Greens die overgaan in de stenen waaruit de wand is opgebouwd waardoor je geen escape hebt wanneer je de bal met te weinig spin op de green laat landen. De laatste twee holes (par 3 en 5) zijn serieuze finish holes. Hole 17, een lange par 3 met een moeilijke green en de par 5 18e is in twee te halen met de juiste wind en twee goeie slagen. Toch leuk om met een birdie te eindigen !logo-international

De vergelijking met The Dutch ligt hier voor de hand. En dankunnen we zeggen dat het serviceniveau in Spijk van een ongekende kwaliteit is. Daar kan The International niet aan tippen. Qua baan slaan we de laatste weer iets hoger aan. Het is dus maar wat je zoekt. Beide locaties zijn een absolute verrijking voor golf in Nederland.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in

Laatste ratings op baanratings.nl