Home » golfinstructie » Currently Reading:

Golftip; putten op snelle greens

april 6, 2012 golfinstructie No Comments

Met Augusta op tv, is dit een mooi moment om te bespreken wat de spelers doormaken op snelle greens. Hoe pakken ze dat aan, verandert er iets in de techniek? In Nederland hebben we slechts een paar banen waar de greens op of boven de 7 op de stimpmeter komen. Speel je daar en heb je een downhiller te nemen, wees dan voorbereid.

Tourspelers gebruiken verschillende technieken om snelle donwhill putts te controleren. Een manier om de snelheid uit de bal te halen, is adresseren aan de teen van het clubblad. Door de uitgemeten balans in de clubhead, heeft dit als risico dat het blad daardoor draait op het moment van impact.

Een andere methode zoals Tiger Woods bijvoorbeeld toepast, is werken met de gripspanning. Op snelle greens is deze spanning in de handen lager, en probeert hij dat zo te houden tijdens de hele zwaai. Tiger past zijn geknijp aan, aan de snelheid van de greens. Daarvoor gebruikt hij een spanningsschaal van 1-10, en waar 10 de hoogste spanning geeft, houdt Woods het op 5 voor normale greens en 3 op snelle greens.

Zoek op de putting green eens een donwhill ligging op, en probeer eens uit of je hier zelf ook verschil in kunt voelen. Let wel op: Met minder gripdruk bestaat de kans dat de polsen gaan meebewegen in de slag. Probeer dus te allen tijde vanuit de schouders te pendelen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in

Laatste ratings op baanratings.nl