Home » golfinstructie »Nieuws » Currently Reading:

Golftip; Hoe sla je met een driver ?

december 24, 2012 golfinstructie, Nieuws No Comments

De basis om te slaan met een driver weet men over het algemeen wel: Een iets bredere stand, bal wat meer naar links, een vlakkere swing. Maar wist je dat de tourspelers proberen om de bal topspin mee te geven? Hoe doe je dat?Door de bal niet een béétje meer naar links, maar echte tegenover je linker schoenpunt te leggen. Probeer zoveel mogelijk normaal te swingen en niet met je lichaam naar de bal te bewegen omdat het een ongebruikelijke balpositie betreft. Je raakt de bal in de opgaande zwaai en beperkt daarmee de backspin. Wanneer je bal neerkomt geeft dat meer rol en dus meer afstand.

Bij wind tegen is het verleidelijk om met een driver, net als met de ijzers, de bal juist van achter uit je stand te spelen. Dat heeft tot gevolg dat er bijna geen loft meer over blijft om de bal te laten vliegen. Probeer dit maar eens op de driving range. Je kunt op deze manier meer variëren  met je drives, waardoor de “normale” afslag steeds makkelijker gaat voelen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl