Home » -travel »Foto »Nederland »Nieuws » Currently Reading:

Harry Colt, architect van de Kennemer, de Haagsche, de Pan, de Hilversumsche, de Eindhovensche, en de Dommelsche

juli 3, 2011 -travel, Foto, Nederland, Nieuws 1 Comment

Wat hebben zes Nederlandse golfbanen gemeen met onder andere het beroemde Muirfield en Wentworth? 

De Kennemer is vanwege het Dutch Open uiteraard wereldberoemd

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig, de golfbaanarchitect Harry Colt! De man die met zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de ontwerpen van onder andere Muirfield, Wentworth, Sunningdale New Course in Engeland, het beroemde Pine Valley in de Verenigde Staten en in Frankrijk Golf de Saint Germain, Mandelieu en Le Touquet is in Nederland ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de tweede negen holes van de oude baan van de Noordwijkse, de Haagsche, de B- en C-holes van de Kennemer, De Dommel, de Eindhovensche, de Hilversumsche, en de Pan.

De prachtige 10e hole van UGC De Pan

Harry Shapland Colt zoals zijn volledige naam luidt, is geboren op 4 augustus 1869 in Highgate en overleed op 21 november 1952 in East Hendred, Berkshire. Oorspronkelijk was Harry Colt advocaat met een grote voorliefde voor golf die op een gegeven moment vond dat hij ook best golfbanen kon ontwerpen, hij was zelf trouwens een niet onverdienstelijke scratch speler. Heden ten dage wordt Harry Colt beschouwd als één van de belangrijkste golfbaanarchitecten uit de geschiedenis wiens ontwerpen vooral uitblinken door de natuurlijkheid waarmee zij integreren in het omliggende landschap zonder gekunsteld over te komen. De firma Colt & Allison is verantwoordelijk voor de ontwerpen van meer dan 300 golfbanen over de hele wereld, en dat in een tijd dat reizen nog ontzettend tijdrovend was.

Harry Colt, een legende in de wereld van de golfbaanarchitectuur!

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Frank Pont zegt:

    Beste Eric,

    Je vergeet nog drie Nederlandse Colt banen namelijk Toxandria, Amsterdam Old Course en de niet meer bestaande baan van Oostvoorne (schijnt een hele mooie linksbaan geweest te zijn, is in de grote crisis gesloten net voor de tweede wereld oorlog…).

    m vr gr

    Frank Pont

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl