Home » Equipment » Currently Reading:

Wilson Staff presenteert haar nieuwe zachte FG TOUR golfbal

december 3, 2013 Equipment No Comments

De grote golfbal fabrikant die bekend staat om hun speciale compressie technologie, kondigt haar nieuwste bal aan. De FG TOUR bal is volgens Wilson Staff de zachtste uretane golfbal die momenteel beschikbaar is.

Deze bal is onder meer bedoeld voor de gevorderde spelers, de nieuwe zachte bal bestaande uit een constructie van vier lagen. Elke laag is ontworpen om het maximale uit de bal te halen. De zachte rubber kern van de bal zorgt voor een beter gevoel en weinig spin bij een drive. Beide lagen die om die rubber kern zitten, zorgen voor meer snelheid en de uretane cover zal  de speler tourkwaliteit spin en controle op te leveren.

FG-tourBetere spelers hebben een voorkeur voor een zachte golfbal die lekker aan moet voelen bij een slag. Om het gewenste gevoel mogelijk te maken voor de nieuwe FG TOUR bal, zorgde Wilson Staff voor de nodige aanpassingen. Zo heeft de bal tot 70% compressie wat een extra zacht gevoel geeft. De meeste competetieve uretane golfballen hebben een compressie precentage  tussen de 89 en 107.

De nieuwe FG TOUR bestaat uit een patroon van 318 dimples dat zorgt voor een expceptionele afstand en stabiel penetraler vluchttraject, zelfs in de meest winderige omstandigheden. Wilson Staff speler Steen Tinning heeft in 2013 gedurende het Europese Senior Tour seizoen al gespeeld met deze bal. Hij won twee kampioenschappen en kwam aan de top van de Order of Merit. Dit laat zien dat deze technologie werkt en dat de spelers betere prestaties krijgen dankzij deze nieuwe bal.

“In de afgelopen 15 jaar is Wilson Staff een industriële leider op het gebied van compressie technologie,” zei Mathias Lundblad, Marketing Directeur van golfballen. “We gebruiken nu wat we geleerd hebben van dat succes, om een nieuw hoofdstuk te kunnen schrijven in de golfbal categorie.”

Deze nieuwe Wilson Staff FG TOUR bal is verkrijbaar vanaf janauri 2014. Naast de andere FG TOUR producten in ons assortiment dat zijn de Dx2 Soft en de Dx2 gele editie. Die Wilson Staff substantiele successen gaven in de afgelopen jaar. De Dx2 is speciaal ontworpen voor de lange afstand speler, de Dx2 is zachter en beter speelbaar dankzij een geoptimaliseerde spin waardoor de speler makkelijker lange afstanden kan maken vanaf de tee. En die zacht is voor op de greens. De ballen bevatten een constructie met twee lagen.

Wilson gaat ook in 2014 verder met het promoten van de Dx2 Soft tijdens de vele marketing evenementen. Om de uitstekende prestaties van de bal te demonstreren aan het grote publiek . “Met deze bal wordt onze boodschap simpel: lange slagen vanaf de tee zacht rond de greens,” legt Lundblad uit. “Iedereen die met de Dx2 Soft de drop test heeft gedaan, zag en hoorde het verschil. En als ze uiteindelijk op de baan komen zien en horen ze het werkelijke verschil! Dat is de reden waarom 8 op de 10 golfers de switch hebben gemaakt.”

Het verschil in de compositie van de twee nieuwe ballen de FG TOUR en de Dx2 Soft belichten Wilson Staffs begrip en geloof dat niet elke golfer kan spelen met dezelfde bal. “Golfballen lijken op clubs, een shot-shaper zal niet voorkomen in de tas van een speler die gaat voor lange afstand en accuratie.” verklaart de General Manager van Wilson Golf, Tim Clarke. “We hebben zo voor ieder verschillende opties om uit te kiezen in onze golfbal lijn.”

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl