Home » Equipment » Currently Reading:

TITLEIST introduceert nieuwe Vokey Spin Milled 5 Wedges

maart 14, 2014 Equipment No Comments

De nieuwe TX3 groeven geven maximum spin in combinatie met optimale controle over balvlucht en lengte. De verschillende bounce- en grind combinaties hebben zich in de praktijk bewezen en geven veel flexibiliteit voor nog betere shotmaking. De nieuwe groeven hebben zeven procent meer volume en twee verschillende uitvoeringen waardoor de wedges maximale spin en een optimaal balcontact genereren doordat de club soepel door het gras en zand heen glijdt.Dvokey-wedgesSM5.PNGoor de Spin Milled technologie, waarbij met een roterende zaag groeven worden gemaakt die steiler zijn bij de hoge lofts en minder steil bij de lagere lofts, geven de wedges meer controle over balvlucht en –afstand. Elke SM5 wedge is zo geprepareerd dat optimaal gebruik is gemaakt van de mogelijkheden die Rules of Golf toestaan. Vokey wedges zijn verkrijgbaar in 21 verschillende combinaties van loft/bounce en afwerking van de zool plus nog eens zes professionele zoolontwerpen. De verschillende modellen zijn verdeeld in lage, midden en hoge bounce categorieën zodat er voor iedere speler, voor alle verschillende swings, golftechnieken en omstandigheden een passende wedge is.

VERSCHILLENDE SLAGEN

Met meer bounce- en grind- (afronding van de zool) opties, zie de leidende matrix in de golfindustrie verderop, zijn de Vokey SM5 wedges zeer veelzijdig en is er een keuze voor elke situatie. Dit vergroot het vertouwen van de speler om meer verschillende slagen rond de green te kunnen maken. De Spin Milled 5 wedges zijn verkrijgbaar van 46º tot 62º (in stappen van twee graden) en met zes verschillende zooldesigns (L, T, S, M, F en K)* waarbij elk model nog de keuze biedt uit drie verschillende bounceopties (laag, mid en hoog).

Het resultaat is een ongeëvenaarde keuze aan bounce- en grindmogelijkheden tot wel 21 verschillende combinaties* zodat er voor iedere swingtype, elke techniek en elke omstandigheid een wedge is.

ZOOLONTWERPEN GETEST OP DE TOUR

Elk zool ontwerp is tot stand gekomen door Vokeys werk met spelers op de PGA Tour. De S grind, bijvoorbeeld, is gebaseerd op het spel van Steve Stricker die graag zijn wedges speelt recht op de lijn naar het doel en de shaft die van het doel afwijst. De S grind heeft een volledige zool met lichte verhoging en een medium dikke rand bij de achterste onderrand.

‘Steve heeft een vrij vlakke hoek waarin de club inkomt op de bal, met bijna geen actie van de polsen. De S-grind zool geeft hem de mogelijkheid verschillende slagen rond de green te spelen.’ aldus Vokey. ‘Voor golfers die graag het slagvlak open zetten is de M-grind een hele populaire keus.’

De K-zool, de nieuwste aanvulling op de Vokey Spin Milled familie, kwam voort uit recent werk van Vokey met een aantal spelers op de Tour, waaronder Adam Scott en Jason Dufner. De K-grind heeft een brede zool met veel bounce en meer ronding. De wedge is bruikbaar in verschillende omstandigheden. Afgelopen seizoen gebruikten zowel Scott als Dufner hun K-grinds tijdens hun overwinningen in The Masters en in het PGA Championship.’Zowel Adam als Jason waren op zoek naar een sand wedge die heel vergevingsgezind was voor hun bunkerspel maar die hen ook in staat zou stellen veel verschillende slagen rond de green te spelen,’ vertelt Vokey. ‘Toen Adam de wedge ging gebruiken op Augusta National, met al die lastige liggingen, wist ik dat we de juiste club hadden gemaakt.’

SPIN MILLED 5 BOUNCE EN GRIND MATRIX

vokey-wedges

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl