Home » blog » Currently Reading:

Winnaars NK Strokeplay Senioren

juli 13, 2014 blog No Comments

Het NK Strokeplay Dames en Heren Senioren is gewonnen door Tita McCart en Bart Nolte, die op de  Oosterhoutse Golf Club voor de vierde keer op rij de sterkste was. Bart Nolte van de Koninklijke Haagsche G&CC pakte op de Oosterhoutse Golf Club zijn vierde titel op rij. Nolte eindigde het toernooi met 142 (71-71) en bleef daarmee twee slagen onder par. Rolf Esser, eveneens van de Haagsche, werd met 147 (72-75) tweede. Jart Sluiter van de Hattemse pakte met 155 (79-76) de derde plaats.

“Ik maak nog steeds teveel fouten en dan moet je birdies maken om de score weer goed te maken”, was het commentaar van Bart Nolte. “Vandaag was iets beter als gisteren maar ik ben al met al tevreden. Ik speelde met Rolf Esser, die ik goed ken, en je moet voorkomen dat je een matchplay gaat spelen. Je speelt tegen de baan en niet tegen je naaste concurrenten. Het is mijn vierde kampioenschap op rij, top! Het went nooit want winnen blijft leuk. De eerste keer is gemakkelijker dan de daar opvolgende keren. Je wordt ouder, er komen jongere spelers en mijn niveau wordt steeds minder. Maar je moet het elke keer maar weer doen en dan is het goed als je dan toch weet te winnen.”

Dames

Tita McCart, van de Koninklijke Haagsche G&CC, won voor de tweede keer het NK. De deels in Engeland en deels in Nederland woonachtige speelster won met een totaal van 153 (75-78) en bleef haar naast concurrent, Nan Croockewit van de Hilversumsche Golf club, vier slagen voor. Croockewit eindigde met een totaal van 157 (78-79). Laurence Nolte van de Haagsche legde beslag op de derde plaats met 158 (80-78).

“Ik ben erg blij dat ik heb gewonnen”, vertelde McCart na afloop in het clubhuis. “Ik heb dit jaar nog niet kunnen winnen in Nederland. Heb niet veel kunnen oefenen en pas onlangs met mijn man een paar keer negen holes gespeeld. Ben weer ‘back to basic’ gegaan, meer op gevoel gespeeld en niet teveel nagedacht. Ik ben een ‘natuurlijke’ speler en afgelopen week heb ik het Ladies Captains Price gewonnen, dat gaf vertrouwen voor dit toernooi.”

NK Strokeplay Dames en Heren Senioren

Speciale prijs

Een speciale prijs was er voor de beste speler van 65-jaar en ouder. Bij de Heren ging die naar Vic Swane met een score van 157 (77-80) en bij de Dames was Joke Hehenkamp de beste in die categorie. Vic Swane is hiermee de eerste Nederlander in de geschiedenis die zowel in de junioren, Heren, Senioren en de Senioren Plus kampioen is geworden.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl