Home » -travel »Algarve »blog »Portugal » Currently Reading:

Wil jij lekker golfen tijdens de gezinsvakantie?

oktober 29, 2015 -travel, Algarve, blog, Portugal No Comments

De keuze van een vakantiebestemming komt toch vaak aan op; waar is het leuk voor de kinderen. Dat pa (en/of) ma concessies moeten doen t.a.v. hun eigen hobby’s is dan onvermijdelijk. Tenzij je een mooie combinatie weet te vinden…..

Martinhal Quinta_Entrance

Golfparadijs Algarve in zuid-Portugal lijkt ingericht op overwinterende pensionado’s, golftoeristen en zonzoekers in het algemeen. Toch kun je hier langzamerhand doelgroep families aan toevoegen. Wij konden dit aan den lijve ondervinden op Martinhal Quinta, een prachtig resort, te midden van de golfbanen in de regio Quinta do Lago.

Wie hier wel eens heeft gegolfd weet dat dit, samen met buurman Vale do Lobo, een vrij exclusieve plek is. Met 5 sterrenhotels en prachtige villa’s rondom de golfbanen, denk je in eerste instantie niet aan een gastvrije uitstraling t.a.v. gezinnen. Martinhal Quinta verrast in dat opzicht.

 

Naast een locatie in Sagres, het meest westelijke puntje van Europe, nam Martinhal  in juni 2015 het management over van dit Martinhal_Quinta_Luxury Villa Living Rooms107 villa’s tellende 4* resort in Quinta do Lago. De vijfde ster is in aantocht en slechts een administratieve formaliteit. De helft van de bouwsels is koop, de andere helft te huur en daarin zijn diverse opties mogelijk. Van een rijtjeshuis met twee slaap- en badkamers, tot een ruime vrijstaande villa voor 8 personen. In je huis en op centrale plekken op het resort is gratis een sterke WIFI verbinding te ontvangen.

In dat opzicht kun je meerdere doelgroepen aanspreken. Wij schetsen in dit artikel enkele familiesituaties;

 

Het gezin met jonge kinderen

Raposinhos Kids Club3

Papa golft, mama ook soms, maar niet tijdens de vakantie. In de ochtend kan ze lekker met de kids in de kidslub terecht terwijl papa zich op een van de schitterende banen laat afzetten door de shuttlebus. In de middag voegt hij zich bij de rest van het gezin dat zich bij het centrale zwembad vermaakt. Je vlijt je neer in een van de ligbedden, zitzakken in en naast het zwembad, of bij de  gezellige poolbar voor een heerlijke salade of panini.

Tijdens vakantieperiodes organiseren omliggende golfbanen diverse kidsclinics. Hét moment om je kinderen enthousiast te krijgen voor jouw favoriete sport. De banen staan dan ook open voor golfend grut. Op de driving range van Quinta do Lago zijn veel jonge kinderen te vinden, mede door de fantastische minigolfbaan die ernaast ligt.

Het gezin met pubers

Blue Room1Pa en ma spelen in de ochtend heerlijk samen een rondje. Tegen de tijd dat ze terug zijn, is er leven in het huis, de kids zijn wakker en klaar om naar het zwembad te gaan. Daar nemen de ouders plaats op de ligbedden terwijl de kinderen zich in de Blue Room kunnen vermaken met Wii, Playstation, tafeltennis, tafelvoetbal, films etc.

Zijn de kinderen op het zwemmen uitgekeken (naast het centrale zwembad beschikt iedere villa nog over een eigen zwembad in de tuin), neem dan 5 minuten de shuttle naar het strand of het meer. Deze faciliteiten van hotel Quinta do Lago kunnen gebruikte worden door de gasten van Martinhal. Denk hierbij aan diverse watersporten als surfen, duiken, zeilen, maar ook met de kleintjes in een waterfiets vermomd als zwaan of lekker keutelen met water en zand.

Met een supermarktje op het resort is lekker vers brood bij het ontbijt verzekerd. Een lunch bij de poolbar is lekker makkelijk, en Martinhal Quinta_M Bar1als alternatief voor een diner in een van de vele restaurants in de omgeving, kun je ook gewoon “thuis” eten. De zeer ruim uitgeruste keuken in de villa biedt daar voldoende mogelijkheden voor.

Zoek je dus nog een mooie plek voor de (kerst) vakantie? Vanaf € 129,= per nacht (2 slaapkamervilla) kun je in de periode van november tot maart genieten van alle faciliteiten. Je wordt opgehaald van het vliegveld en ter plaatse is een shuttleservice naar de golfbanen op bestelling beschikbaar. 

Meer info via www.martinhal.com/quinta.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl