Home » blog » Currently Reading:

Wat gebeurt er met het GVB?

april 19, 2012 blog No Comments

Wat gebeurt er nu met het GVB? Verdwijnt het helemaal? Of blijft er toch nog een examenmoment? En hoe zit dat dan met die handicap 54? Veel vragen omtrent het GVB, en de NGF heeft een aantal FAQ beantwoord.

Verdwijnt het GVB?

Nee, het GVB is door de aanpassingen verbeterd en toekomstbestendig gemaakt. Verder heeft het een belangrijke toevoeging en meerwaarde gekregen, namelijk Clubhandicap 54. Het GVB bestaat vanaf 1 juli uit het halen van het golfregelexamen en Clubhandicap 54 nadat de speler Golfbaanpermissie van de golfbaan/golfclub en de golfprofessional heeft gekregen.

Waarom moet ik (vanaf 1 juli) eerst een Golfbaanpermissie halen, voordat ik door kan voorClubhandicap 54?

 Praktisch alle golfbanen werken al met een baanpermissie die de golfer krijgt om op de baan te kunnen oefenen. De Golfbaanpermissie wordt nu een eerste vereiste alvorens door te kunnen voor Clubhandicap 54. De NGF vindt het van belang dat de golfbaaneigenaar een belangrijke stem krijgt in het proces richting Clubhandicap 54. Het voordeel van het officieel maken van deze pas is dat hiermee de eigen vaardigheid al getoetst is. De Vaardigheidstest kan dus vervallen. De baaneigenaar en/of golfclub kan voor golfers die hun Golfbaanpermissie halen, direct al een NGF-kaart aanvragen met daarop ‘Golfbaanpermissie’. Deze kaart biedt alle voordelen van de NGF-kaart te weten 6 x per jaar GOLFjournaal, WAverzekering en deelname aan het spaarprogramma.

 

Wat gebeurt er met de Proeve van Bekwaamheid?

 De Proeve van Bekwaamheid over 4 holes zal per 1 juli 2012 worden vervangen door het spelen van een Qualifying Kaart van 9 of 18 holes met een marker.

Per 1 april 2012 krijgen alle vrije golfers en GVB-houders Clubhandicap 54. Krijg ik dan ook een nieuwe kaart?

Nee, op uw kaart van 2013 komt Clubhandicap 54 te staan.

Ik ben al bezig met het volgen van mijn golflessen op weg naar het GVB. Hebben de wijzigingen invloed op mijn lessen die ik volg voor het GVB-traject of op die van mijn golfprofessional?

 U kunt de lessen gewoon blijven volgen. De golfprofessional zal aangeven wat er nodig is om uw Golfbaanpermissie te behalen en vervolgens uw Clubhandicap 54.

Verandert er iets in het examen voor de jeugd?

 De jeugd doet het golfregelexamen volgens de 9 regellessen zoals dat de voorgaande jaren ook was. In plaats van het praktijkexamen moet de jeugd ook een Qualifying Kaart spelen.

 

TIJDSPLANNING

1 april 2012

• De Vaardigheidstest wordt niet meer afgenomen.

• De 13-dagenregel hoeft niet meer toegepast te worden.

• Examinator hoeft geen examinatorendag te hebben gevolgd.

• Clubhandicap 54 voor elke speler die zijn GVB haalt.

• De veranderingen zijn in het Registratiesysteem verwerkt.

 

1 juli 2012

• Het toekomstbestendige GVB gaat in.

• De registratie zal niet meer via het GVB Registratiesysteem lopen, maar via TDS.

• De handicapsoftware is aangepast.

 

1 januari 2013

• Definitief vernieuwde golfregelexamen.

• Afrondingsproces van de wijzigingen van het GVB.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Hoe sla je een flop shot a la Mickelson?

flop

Tijdens het Schots Open werden diverse spelers uitgedaagd om de “flop-shot-master” Phil Mickelson te verslaan in een Flop Shot Challenge. Sla over Mickelson (de kartonnen versie) heen, en eindig 5 meter verder het dichtst bij de hole. Kijk hoe deze mannen de bal snel kunnen laten stijgen en stoppen op …

Dieren die PGA tournooien verstoren top 10 (video)

meeuw

Het zijn hilarische momenten wanneer dieren zich tijdens een golftournooi met het spel bemoeien. Een bal wordt toch vaak voor ei aangezien, wat mooie opnames garandeert. En tja, wat doe je regeltechnisch als een leguaan je bal meeneemt? Of een meeuw hem in het water laat vallen…..?

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl