Home » blog » Currently Reading:

Wanneer is het tijd voor nieuwe wedges?

januari 14, 2016 blog No Comments

Je denkt, die zitten toch gewoon in mijn tas en dat komt wel weer met een nieuwe set over een paar jaar? Toch is het goed om deze clubs ook eens los te zien van de rest van je set. Ze slijten over het algemeen sneller.

vokey-wedgeZaken die hierin meespelen zijn wel: de golfbal die je gebruikt, hoe vaak je oefent en speelt natuurlijk. Voor de tour spelers is wedges wisselen eenvoudig. Zij betalen niet voor hun clubs, en het belang van grip hebben op de groeven is essentieel voor hun levensonderhoud. De meeste PGA Tour spelers krijgen dus vier tot zes keer per jaar nieuwe wedges.

Voor de gemiddelde golfer, is het ingewikkelder. Een goede vuistregel is echter om je wedges na 40 tot 60 rondes te vervangen (meer naar de lage kant als je veel oefent, vooral uit zand of met harde range ballen. De groeven slijten dan sneller randen dan met zachtere ballen). Je kunt ook met je hand eens wrijven over je eigen, en een nieuwe wedge. Als de weerstand aanzienlijk minder voelt, is het misschien tijd voor verandering. En een aardige vuistregel kan zijn: Als je dénkt dat het tijd is voor nieuwe wedges, dan is het waarschijnlijk ook zo.
-E. Michael Johnson, GolfDigest

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl