Home » blog » Currently Reading:

Vrouwen mogen geen lid worden op Muirfield

mei 19, 2016 blog No Comments

“Het is een nee geworden.” Tot ongetwijfeld de verbazing van golfers en vooral niet-golfers,  heeft de “Company of Edinburgh Golfers” op Muirfield gestemd tegen het toelaten van vrouwelijke leden. 64 procent versus 36 procent.
brits-openAls gevolg daarvan heeft de R & A snel besloten om Muirfield, misschien wel de beste baan in de British Open Championship roulatie, te verwijderen voor het hosten van een toekomstig Open. Of in ieder geval tot het lidmaatschapsbeleid van de club is aangepast.

“De Company is een ledenclub, en als zodanig, beslissen de leden over de regels van de Club, met inbegrip van het lidmaatschap beleid.” Aldus voorzitter Henry Fairweather.
Het besluit van de R&A om Muirfield te schrappen als organisator van het Open kan nog meevallen als het besluit wordt teruggedraaid. Muirfield is de komende jaren nog niet aan de beurt, dus er is nog tijd.

Vrouwen zullen welkom blijven op Muirfield. Op de baan en in het clubhuis als gasten en bezoekers, zoals zij al vele jaren zijn geweest.” zo stelt de voorzitter. Maar je zou denken dat anno 2016, een lidmaatschap dan ook geen probleem zou zijn. Maar nee dus. En dat is het dan. Althans voor nu, er zal er geen 17e keer een British Open op Muirfield verspeeld worden. Vanuit een golfstandpunt, is dat een enorme teleurstelling.

Was het golfspel bezig om het elitaire karakter af te schudden, nu is het imago van het spel met een dergelijk beleid weer terug bij af. Golf zal, in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk, worden afgeschilderd als een sport gespeeld door elitaire, vrouwonvriendelijke dinosaurussen.

Bron: GolfDigest

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl