Home » blog »Europa »luxemburg » Currently Reading:

Verwennerij in Luxemburg, twee banen en twee kastelen

mei 27, 2012 blog, Europa, luxemburg 1 Comment

Om op mooie banen te spelen en perfect verzorgd te worden, hoef je tegenwoordig de Benelux niet meer uit. Enkele banen in Nederland hebben het al begrepen, in België wisten ze dat al veel langer, en in Luxemburg is het bijna tot kunst verheven. We speelden de twee bekendste Luxemburgse banen en werden verwend in twee kastelen.

Golf de Clervaux,

( www.golfclervaux.lu ), ligt op ongeveer 350 km van Utrecht, op beboste heuvels van de Clève Vallei in het centrum van de Luxemburgse Ardennen in Eselborn, ongeveer 5 kilometer van Clervaux. De baan is in één woord heuvelachtig te noemen en is aangelegd met behoud van de natuurlijke omgeving. Er zijn maar weinig plekken waar je recht kunt staan om de bal te slaan. Dat kunnen we in ons vlakke polderlandje ook maar weinig oefenen en is dus best lastig.

Clervaux hole 7

Er zijn veel doglegs, aflopende en oplopende holes (zoals hole 11) en de baan speelt over het algemeen lang. Een goede raad is alle stokken meenemen als dat mogelijk is, je hebt ze allemaal nodig! Vanaf hole 3 heb je een mooi uitzicht richting Clervaux met zijn kasteel en basiliek van St. Maurice.

Chateau Urspelt

Hole 9 is behoorlijk zwaar, omdat de helling steil omhoog loopt, waardoor je hijgend boven komt. Even uitpuffen voordat je gaat putten……Zorg ook voor een goed gevuld ballenvak in je tas, want naast de fairways is het moeilijk ballen terug te vinden. De rough bestaat uit dat fijne hoge stugge gras. Ook zijn er ondoordringbare bosjes, waarin het kansloos is je bal te vinden. “Op de fairway staan geen bosjes” , een gevleugelde uitspraak die ik ooit eens ergens oppikte. En zo is het. Rechte ballen slaan, en je hebt nergens last van!

Na een ronde golf is het goed toeven op het grote terras van het restaurant met uitzicht over de baan. Aan de golfbaan ligt het vier sterren hotel met restaurant. De 23 kamers zijn recentelijk gerenoveerd. Als u meerdere nachten in het hotel aan de golfbaan verblijft, is een diner in kasteel Urspelt, ongeveer 5 kilometer van de golfbaan, een echte aanrader. www.chateau-urspelt.lu

Kikuoka

Een andere must is de Kikuoka Country Club in Canach. Deze “links” baan ligt circa 15 kilometer van de luchthaven Findel en het centrum van de stad Luxemburg. Ook aan deze baan staat een hotel, Hotel Mercure Kikuoka Golf Club, www.mercure.com. Het hotel heeft een indoor zwembad, sauna en jacuzzi, fitnessruimte, beauty salon en een massageruimte.

Kikuoka hole 9

De baan is in 1990 ontworpen door de Japanner Iwao Uematsu en beslaat een oppervlakte van 12 hectare, waardoor hij ruim is aangelegd. Iedere hole is een nieuwe uitdaging en zijn afwisselend met lichte hoogteverschillen. Er zijn diverse waterhindernissen en maar liefst 90 uitdagende bunkers die de greens goed beschermen.

De  prachtige omgeving geeft mooie vergezichten. De rough is ook hier dodelijk. Een baan wordt vaak afgerekend op de greens en die zijn moeilijk maar in perfecte staat. De echte bikkels lopen natuurlijk met de tas op de nek, en hebben de rust dan wel verdiend na de vermoeiende ronde. Bij het clubhuis is een groot terras met parasols en is het heerlijk bijkomen.

 

 

Off-course

Schloss Bourglinster

Op ongeveer 20 km van Canach ligt Schloss Bourglinster, www.bourglinster.lu, waar je kunt dineren in het restaurant met Michelinster La Distillerie, of in de Brasserie Côte Cour. Zeer zeker de moeite waard om je hier te laten verwennen, en de reis waard zoals Michelin dat omschrijft. De kunstwerken die er op je bord verschijnen zijn al een foto waard. En wanneer ze in je mond verdwijnen, ben je sprakeloos…..

 

Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor ontspanning in Luxemburg. In Mondorf les Bains is een groot wellness resort, Domaine Mondorf, www.mondorf.lu . Diverse baden, een fitnessruimte, sauna en natuurlijk massagemogelijkheden staan tot je beschikking. Er zijn twee hotels en twee restaurants, die tot het Domaine Mondorf behoren. Rond het Domaine ligt een groot park, dat voor iedereen toegankelijk is, ook voor niet-gasten.

En als vinologe was ik natuurlijk ook geïnteresseerd in de Luxemburgse wijn. Het land grenst in het oosten aan Duitsland en twee landen worden gescheiden door de Moezel. Net als in Duitsland is dit het gedeelte van Luxemburg dat bekend staat om zijn wijnen en dan vooral witte wijnen. Luxemburg is het op zes na kleinste land van de wereld met haar wijnproductie. De wijnbouw bestaat al 2000 jaar, de oppervlakte beslaat ongeveer 1289 hectare waarvan 1234 hectare voor wijnproductie wordt gebruikt.

Voor een korte golftrip is Luxemburg zeer de moeite waard. Beperk je niet alleen tot het golfen en kijk ook verder. Wil je ook culinair optimaal verzorgd worden en zoek je wat lichamelijke verwenning, dan is dit the place to be.

Riet Marree

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Aleke zegt:

    Wat een prachtige omgeving is het daar. Kan me levendig voorstellen dat het daar GENIETEN was!! In het stuk krijg je een goede indruk van golfen in Luxemburg. Leuk!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl