Home » -travel »Afrika »blog »Tunesie » Currently Reading:

Tunesië, een rustig alternatief voor Turkije

juni 12, 2011 -travel, Afrika, blog, Tunesie No Comments

Tunesië is sterk aan het terugkomen als golfbestemming voor de Europese markt, in minder dan drie uur vliegen vanaf Schiphol wordt Tunis of Monastir bereikt. De laatste vijf jaar zijn goed benut om de kwaliteit van de golfbanen en de hotels op het niveau van de verwende golfer te brengen, inclusief het in Turkije zo geliefde all-inclusive concept dat momenteel ook in Tunesië steeds meer de kop op steekt om de concurrentie met andere populaire vakantielanden aan te gaan. Voor wat betreft het klimaat is deze Noord-Afrikaanse bestemming uiteraard ideaal voor de golfer, in de winter komt de temperatuur gemiddeld niet onder de 20 graden, en in de zomer wordt het in het noorden aan de Middellandse Zee meestal niet warmer dan 35 graden, maar in het zuiden en in de woestijn kan de temperatuur in de zomer soms wel oplopen tot 50 graden.

Uitdagende holes op The Residence van Robert Trent Jones Jr.

Een kleine 20  kilometer van Tunis aan de Carthageense kust ligt sinds oktober 2008 The Residence Tunis. Een luxe resort hotel van The Leading Hotels of the World compleet met een door Robert Trent Jones Jr. ontworpen 18 holes championship course met een par van 72 en meet voor de heren vanaf de gele tees 5.781 meter en voor de dames vanaf de rode tees 4.808 meter. Zoals van een Robert Trent Jones Jr. baan verwacht mag worden, zit hij vol met uitdagingen. Hoewel de baan niet extreem lang is, zorgt de altijd aanwezige wind op deze open baan voor een extra moeilijkheidsfactor.

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl