Home » blog »Nieuws » Currently Reading:

Tiger Woods, wonderkind of robot? Deel 3

november 28, 2012 blog, Nieuws No Comments

De eerste twee delen van het verhaal over het leven van Tiger hebben we de afgelopen dagen gepubliceerd. Vandaag gaan we verder met deel drie, de zwarte periode….

Het menselijke geluk van Tiger
Tiger Woods heeft alles in huis om als een gelukkig mens door het leven te gaan. Meer dan een miljard aan verdiensten, vele kostbare bezittingen, een jonge knappe Zweedse vrouw, Elin Nordegren, twee gezonde kinderen, een jongen en een meisje, en ook nog een leuke hond. Toekomstperspectieven voor tal van nieuwe en uitdagende projecten waarin hij zich andermaal kan profileren als de charismatische sportman, de best mogelijke reclamemaker voor de business en de ideale schoonzoon.

Hij wordt door iedereen, zowel de arbeider, als de rijke en beroemde, jong en oud, zwart en blank, gewaardeerd en gerespecteerd en iedereen lijkt hem het beste te gunnen. Hij heeft zijn menselijke bestaan, ook al is het een illusoir, onwerkelijk bestaan, goed opgebouwd. Het vervelende van een illusoir bestaan is, dat het niet is wat het lijkt te zijn. Want, zoals heel duidelijk is gebleken in de lilaca, in de illusie leeft een mens alleen met wanen. Dat is een wat gevaarlijke toestand, want waanideeën hebben geen werkelijkheidsgehalte.

Het betekent dat een bestaande menselijke toestand van het ene op het andere moment opeens kan veranderen, zonder dat je daar zelf de hand in hebt. Dat kan meevallen, maar het kan ook zwaar tegenvallen. Het is maar net zoals het uitpakt. Het begon er al mee dat zijn vader, zijn idool, op 3 mei 2006 overleed aan prostaatkanker en een hartinfarct. Dat was een zware dobber voor Tiger. Maar dat is te overkomen, de dood is een trouwe kameraad in het menselijke leven, hij is er altijd, en soms kun je meemaken dat hij iemand bij zich roept die je lief is. Zo is het leven bekeken vanuit het menselijke zicht. Zo beleefde Tiger dat ook. Hij had het gevoel dat hij in de ogen van zijn vader gedaan had wat hij kon: Tiger had zijn droom waargemaakt. En een vader kan zich niets beter wensen dan dat als het een zoon betreft.

Met de oprichting van de Tiger Woods Foundation doet Tiger zijn duit in het zakje als het gaat om naastenliefde en weldoenerij. Met dit fonds wil hij jongeren een extra kans geven met diverse leerprogramma’s om hun dromen en hun carrière, in sportief of beroepsmatig perspectief, waar te maken. Sinds de oprichting in 1996 hebben hier meer dan 10 miljoen meestal jonge mensen gebruik van kunnen maken.
Alles lijkt te kloppen in zijn bestaans- en machtsillusie: geld, roem, macht, eer en ook respect, hij heeft het allemaal.

De robot gebroken
Toch gebeurt er dan in 2009 iets in zijn leven dat aan deze bijna perfecte staat van leven, bestaan en macht een gewelddadige deuk geeft. Tiger Woods komt voor de publieke opinie in een kwalijk daglicht te staan als blijkt dat hij er nog een tweede, geheim leven op nahoudt. De een na de andere buitenechtelijke affaire komt aan het licht en veroorzaakt in het doorgaans wat de seksnormen betreft nogal puriteinse Amerika, veel misnoegen en ophef. Tiger blijkt seksverslaafd.

Zijn voortreffelijke rol van de modelgolfrobot en ideale echtgenoot valt aan diggelen en er gaat een schok van verontwaardiging door Amerika en het wereldwijde golfnetwerk. Heel veel sponsors, waaronder Gilette en de sportdrank-firma Gatograde trekken zich al snel terug. Tiger Woods als sekssymbool en stralend middelpunt van hun kostbare product is nu even niet wat de consument zal weten te appreciëren.
Tag Heuer, die zelfs een speciaal golfhorloge maakte voor Tiger, zegt het reclamecontract op. Dit horloge was heel bijzonder, het was het eerste professionele golfhorloge. Het was een lichtgewicht titanium constructie, het was in staat om een 5000 Gs schok op te vangen, veel meer dan de krachten die worden opgeroepen in een normale golfswing. Maar na de affaire wilde Tag Heuer niets meer met Tiger Woods te maken hebben.

Iedereen probeert een slaatje te slaan uit dit onverwachte gebeuren. Voor de paparazzi is het iets geweldigs, voor Tiger stort zijn wereld ineen. Het is een gat in zijn blazoen, deze seksmaniak die nu tevoorschijn is getreden. De hele wereld smult ervan, maar Tiger is troosteloos. Hij kan en wil niet accepteren dat hij zo is. Terwijl lilaïsch gezien de seksmaniak een bewustzijn is, wat in ieder mens in het geheim schuilt in zijn onbewuste en onderbewuste grofstoffelijke lichaam.

Deze seksmaniak moest zich altijd stil houden, hij behoorde niet in het strenge, gedisciplineerde leven van Tiger. Hij moest een golfrobot worden en daar hoort geen seksmaniak bij. Echter, dit bewustzijn leeft en bestaat wel in het menselijke lichaam. En als hij al te zeer wordt onderdrukt kan hij op een dag naar voren springen en openlijk doen wat hij wil in plaats van in het geheim. Voor Tiger was dit de enige uitlaat voor de strenge disciplinaire opvoeding die hij kreeg, voortgezet in zijn volwassen leven. Het is niet zo vreemd dat dit zich dan voordoet. Het is in feite normaal, dat een zeer streng levensprincipe vraagt om uitspattingen op een bepaald gebied. Tiger is een jonge, gezonde man en had nooit tijd om in zijn jeugd te experimenteren met meisjes en vrouwen. Hij ontmoette zijn vrouw op het golfveld, trouwde haar en had toen al zijn geheime seksavonturen.
Naar buiten toe bleef hij de volmaakte man en golfspeler. Maar zijn seksenergieën zochten een uitweg en wilden geen robotdiscipline. Zo leefde hij een dubbelleven, alleen door zijn ijzeren discipline kon hij dit alles heel lang geheim houden. Gelukkig was zijn vader al overleden, anders was deze zwaar in hem teleurgesteld geweest. Deel vier lees je morgen.

Uit: Gouden Visie 4.4 oktober 2011, uitgegeven door Elektoor, auteur H.A.F. van de Rijdt

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl