Home » blog » Currently Reading:

The Harbor Club, onder de rook van Augusta

april 25, 2016 blog No Comments

Gelegen tussen Atlanta en Augusta ademt deze baan, net als de hele omgeving in een straal van minimaal 100 km rondom de “Masters stad”, de sfeer van deze Major. Helemaal als je er in Masters week speelt, zoals wij. De gele vlaggen op de vlaggenstok, greens die on- Europees snel zijn, hier en daar bloeiende azalea’s, en een schitterende layout.

harbor-club-1Toch is de Harbor Club ook in de andere 51 weken van het jaar druk bezet. Een stabiele groep leden, aangevuld met vele gastspelers die genieten van deze topbaan. Waar merk je aan dat ze het hier “begrijpen”? Misschien bij de bagdrop, waar je om notabene om 07:15 al door een vriendelijke jongeman wordt begroet. Of daarna in de shop, waar je na het vermelden van je naam niets meer hoeft te doen. De buggy staat vervolgens buiten klaar, inclusief prima Taylor Made huurset met juiste specificaties.

Marshal Mike op de drivingrange is al even gastvrij. We ontvangen een pet van de golfbaan, altijd een leuk aandenken! Vervolgens een gezellig praatje terwijl we de ballenpyramide wat kleiner maken. “I’ll take you to the first tee whenever you’re ready”. harbor-club-4

Op die eerste tee vertelt Marshal Ted hoe hij ooit Augusta speelde, en zo zenuwachtig was dat hij de bal met twee handen moest opteëen. Hij geeft ons mee dat de baan erg nat is door de regen van de afgelopen week. Hieruit blijkt maar weer dat een natte baan in Georgia er heel anders bij ligt dan een natte baan bij ons, want ondanks een paar sompige stukken, ervaren wij topcondities.

BBC commentator Peter Alliss heeft het in zijn Masterscommentaar vaak over het uitdrogen van de greens. Dat maakt het steeds moeilijker putten voor de spelers. Vooral de tweede negen ondervinden we dit ook hier aan den lijve. Waar je op de eerste negen nog een downhill putt bij de hole kan laten stoppen, is er in de tweede helft geen houden meer aan.

Na een rustige start, begint het vanaf hole drie spannend te worden. Een korte par 4 met een mooie waterpartij naast de green. Hier heeft harbor-club-2ontwerpersduo Weiskopff en Morrisch wel een handje van op deze baan. Een chip of bunkerslag met water achter de green wordt toch een beetje “shaky”.  Omgeven door Lake Oconee heeft de baan best wat hoogteverschil. Dat maakt hole 5 bijvoorbeeld een mooie test. De mooie hoge draw (die je op Augusta ook goed kunt gebruiken), is hier je optimale teeshot. Daarna speel je naar het water toe en putt bijna in de tuin van een van de villa’s die je rondom de baan kunt vinden.

Op hole zeven komt het meer het meest in het spel. Een leuke korte dogleg waar de green haalbaar is voor de longhitters. We halen hem net niet en houden vervolgens weer een onmogelijke chip over door de pinpositie voorop de green. Beter coursemanagement volgende keer! De tweede negen is nog wat pittiger. Hole 14 bijvoorbeeld, een schitterende par 5, rechtsom een stuk wasteland. Ligt je drive iets te veel links, kun je de 200meter daar overheen wagen. Risk en reward op deze hole.

Bijzonder detail zijn de grote ventilatoren achter sommige greens. Navraag wijst uit dat dit niet is om de greens schoon te blazen van bladeren en dennenaalden zoals wij dachten, maar om het gras wat lucht en verkoeling te geven. Dit hebben we nog nooit gehoord! Het greengras kan niet goed tegen de hete windloze dagen die hier nog wel eens voorkomen en wordt dus hiermee afgekoeld.

harbor-club-3Lid worden van de Harbor Club is toch wel voorbehouden aan de wat meer bedeelden. Na een entreegeld van $10.000 en een maandelijkse fee van $391, kun je hier genieten van alle voordelen van de club. Niet alleen golf, maar ook tennis, opslag van de boot, een basistegoed in de horeca etc. Wonen aan de baan kan ook, er is nog een aantal kavels beschikbaar.

Maar als je hier in de buurt bent, ga vooral genieten van het gevoel van “member for a day”. Je voelt je geweldig welkom, zelfs de serveerster in de restaurant liet ons na de lunch pas weg gaan nadat we minimaal drie keer een gratis refill of koffie to go hadden afgeslagen. Een lunch met veel keuze aan goed gevulde club-sandwiches die in prijs varieren van 3-9 dollar.

Echte gemeende Amerikaanse gastvrijheid, Harbor Club, we’ll be back!

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl