Home » blog » Currently Reading:

Superlidmaatschap voor 4 banen

januari 24, 2015 blog No Comments

Een initiatief van vier golfclubs uit de provincie Zuid-Holland heeft geleid tot het zogenoemde “Super-lidmaatschap”. Het super-lidmaatschap is in deze vorm een unieke samenwerking in het golflandschap waarbij de vier clubs, Golfclub De Hooge Rotterdamsche, Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, Golfclub Zeegersloot en Golf- & Countryclub Liemeer, een extra invulling geven aan het lid zijn van een vereniging. De leden van de vier clubs verkrijgen door het betalen van een extra bijdrage op de reguliere contributie onbeperkt speelrecht op de drie andere deelnemende golfbanen.

Een ideale manier om toch op verschillende banen te spelen binnen één lidmaatschap. Het golflandschap is aan diverse veranderingen onderhevig.  De wensen van de golfer staan hierin centraal. Golfclub De Hooge Rotterdamsche, Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, Golfclub Zeegersloot en Golf- & Country Club Liemeer zijn reeds aan elkaar gelieerd via een ander samenwerkingsverband, ‘Samenwerkende Golfclubs West Nederland’.

superlidmMet het initiatief voor het ‘Super-lidmaatschap’ willen de vier deelnemende golfclubs  onderzoeken of deze verdergaande vorm van samenwerking succesvol kan zijn. De leden die hiervan gebruik willen maken, hebben de mogelijkheid om op de andere drie banen onbeperkt te spelen. Het lid betaalt daarvoor een extra bijdrage bovenop de reguliere contributie. Het overweldigende aantal reacties binnen de vier clubs laat zien dat diverse leden het initiatief omarmen.

Aangezien deze vorm van samenwerking uniek is in de Randstad, is door de deelnemende golfclubs besloten om in het eerste jaar een pilot te houden. Deze pilot loopt van 1 februari 2015 tot en met 31 december 2015. In het najaar van 2015 zullen de deelnemende clubs de proef evalueren. Voornaamste uitgangspunt voor de samenwerking is het creëren van een meerwaarde van het lidmaatschap. Bij de evaluatie in het najaar zal dit onderdeel dan ook het zwaarste wegen. Een ander belangrijk onderdeel van deze evaluatie is het eventueel verhogen van het maximum aantal leden per club.

Inhoud Super-lidmaatschap

Door deel te nemen aan het super-lidmaatschap koopt het betreffende lid het zogenaamde speelrecht in. Door de extra bijdrage mag het lid onbeperkt spelen op de drie andere banen. Deelnemen aan clubactiviteiten of andere golfers introduceren mag echter alleen op de eigen club. Het speelrecht is op basis van beschikbaarheid van starttijden. De voorwaarden voor het reserveren van starttijden zijn gelijk aan die van de leden van de betreffende golfbaan.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl