Home » blog »The Masters »tour » Currently Reading:

Rory McIlroy stevig aan de leiding na ‘moving day’ op de Masters

april 10, 2011 blog, The Masters, tour 1 Comment

Gisteren was de derde dag op Augusta, de dag die traditiegetrouw ‘moving day’ heet. De dag dat de spelers die zichzelf kansrijk achten op de eindoverwinning zich in een gunstige positie voor de laatste dag proberen te spelen, te vergelijken met het zoeken van een goede positie in het peloton bij een massasprint bij het wielrennen.

Wordt McIlroy de tweede jongste winnaar van de Masters?

En dat is precies wat Rory McIlroy gisteren deed, hij verstevigde zijn leidende posititie door met magnifiek spel tijdens de laatste holes nog twee birdies te maken en met een totaalscore van -12 vier slagen voorsprong te nemen op Jason Day, Charl Zchwartzel, K.J. Choi en Angel Cabrera die samen met -8 de tweede plaats delen.

Na twee keer als derde te zijn geëindigd bij de laatste twee majors, is Rory er op gebrand nu als eindoverwinnaar uit de strijd te komen. Opvallende afwezigen in het weekend zijn de nummer één van de wereld Martin Kaymer die voor de vierde keer op rij de cut bij de Masters niet haalde en Ryder Cup held Greame McDowell.

Voor de Amerikanen is het een hard gelag dat zij pas vanaf de achtste plaats op het leaderboard voorkomen (Bo van Pelt, en Tiger Woods, Freddy Couples en Bubba Watson op de gedeelde negende plaats samen met Geoff Ogilvy en Ross Fisher.

Rory McIlroy start vandaag in de ideale positie om na Tiger Woods de tweede jongste Masters kampioen te worden, wat een geweldige prestatie zou dat zijn! Hopelijk weet Rory zijn zenuwen in bedwang te houden tijdens zijn slotronde en kan hij Augusta verlaten in het bezit van zijn eerste ‘green jacket’.

Klik hier voor het leaderboard.

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. golfles zegt:

    McIlroy maakt indruk op de hole 17, waar hij een perfecte birdie laat noteren na een lastige downhill-putt.
    Adam Scott uit Australië is de grootste uitdaging op deze Masters voor een potje golfles voor McIlroy.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl