Home » blog »Nieuws » Currently Reading:

Ronald Boef: “Ik speel met bril net zo goed als zonder bril”

oktober 5, 2010 blog, Nieuws No Comments

Het kan Ronald Boef allemaal niet zo veel schelen of er geloofd word dat hij wel of niet volledig blind is en of hij wel of niet met een zwarte bril moet spelen. Hij kan er alleen maar om lachen omdat de hele ophef is ontstaan doordat een zogenaamd blinde Engelse golfer die een toernooi had gewonnen tegen de lamp liep en zijn prijs weer moest inleveren toen bleek dat hij niet 100% blind maar “slechts” slechtziend was, een groot verschil.

Ronald Boef hier aan het werk met coach Peter Clark

“Ik speel met bril net zo goed als zonder bril, bovendien krijg ik van iedereen te horen dat ik er met mijn bril ontzettend hip uit zie, dus ik vind het wel prima” aldus Ronald zelf. De speciaal aangepaste Oakley zonnebril met van aan de binnenkant en zijkant zwart gemaakte glazen wordt gesponsord door Bril Service Hoorn. De lokale middenstand van Hoorn en omstreken is zeer begaan en geïnteresseerd in de prestaties en ontwikkeling van Ronald en ondersteunt hem waar mogelijk.

Afgelopen woensdag 1 september speelde Ronald al een invitatiewedstrijd met de ”zwarte” bril op Golfclub Ahaus in Duitsland en snoerde daar alle criticasters de mond door met een ronde van 89 in handicapcategorie 2 (15-36) de eerste prijs voor zich op te eisen. Momenteel speelt Ronald vanaf een exact handicap van 15,6 waarmee hij de laagste handicap voor blinden in Europa heeft en wereldwijd tot de beste 15 van de wereld behoort.

Ronald Boef, binnenkort afslagen van meer dan 200 meter

Momenteel is Ronald met zijn trainers en coaches bezig om zijn afslag met de driver over de 200 meter te krijgen, nu al slaat hij regelmatig over de 170 meter. Met een afslag van 200-220 meter wordt zijn spel naar de green toe weer een stukje eenvoudiger en kan hij nog wat extra punten scoren.

Het gaat goed met Ronald Boef, per 1 oktober aanstaande gaat Ronald met speciaal voor hem aangepaste stokken van Titleist spelen die hem samen met Accushnet levenslange sponsoring hebben toegezegd. Golfjunkie sponsort voor de komende 8 jaar zijn kleding en zorgverzekeraar CZ blijft vanaf 1 oktober Ronald nog 2 jaar sponsoren. Toch is er met het oog op de wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen van 2016 nog volop ruimte voor extra sponsors. Dus geïnteresseerden die zich aangesproken voelen door de inzet, mentaliteit en prestaties van Ronald, er is nog steeds behoefte aan sponsors!

Tekst en foto’s: Eric Veenhuyzen

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl