Home » blog »European Tour »FLoris de Vries »Joost Luiten »Maarten Lafeber »PGA »Robert-Jan Derksen »Tim Sluiter »tour » Currently Reading:

Race to Dubai 2011: 50 toernooien in 29 landen en uiteindelijk maar 1 kampioen!

Voor het seizoen 2011 bestaat The Race To Dubai uit 50 toernooien verdeeld over 29 landen om uiteindelijk van 8 tot 11 december 2011 weer in een grootse finale in Dubai te eindigen met de kroning van de nieuwe kampioen. Dit jaar was het tot de aanvang van de finale nog spannend omdat Greame McDowell als enige nog een serieuze kans maakte om Martin Kaymer van de eerste plaats te stoten.

Helaas werd al in een vroeg stadium van de finale duidelijk dat Greame McDowell geen serieuze bedreiging voor Martin Kaymer kon vormen waarmee de spannende finale waarop door iedereen werd gehoopt uit bleef.

Nu, op dit moment na de eerste twee toernooien in Zuid Afrika is het de Spanjaard Pablo Martin die aan de leiding gaat op de voet gevolgd door Ernie Els en Floris de Vries op de 23e plaats. Afgaande op de prestaties van de Europese toppers in de laatste twee maanden van 2010 belooft het weer een geweldig jaar te worden waarin veel vuurwerk verwacht mag worden. De volledige top-10 van 2010 mag als serieuze kandidaat voor het kampioenschap van 2011 worden beschouwd waarbij nieuwkomers als Rory McIlroy, Matteo Manassero, Edoardo Molinaro en onze eigen Joost Luiten zeker ook in de gaten gehouden moeten worden.

In ieder geval belooft het weer een spannend en interessant golfjaar te worden dat door Golfvivant op de voet gevolgd zal worden!

Eric Veenhuyzen

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl