Home » blog » Currently Reading:

Qualifying Kaarten gespeeld in EGA landen vanaf 1-1-’15 toegestaan

december 10, 2014 blog No Comments

Vanaf 1 januari 2015 komen buitenlandse Qualifying Kaarten uit EGA landen in aanmerking voor het veranderen van een handicap. De Europese Golf Associatie (EGA) heeft, mede  op verzoek van de NGF, besloten dit toe te staan. Tot nu toe mochten alleen kaarten uit buitenlandse wedstrijden voor handicapdoeleinden worden verwerkt. Voor het accepteren van deze kaarten gelden de volgende voorwaarden:

-de ronde moet zijn gespeeld op een baan/club die lid is van een buitenlandse Federatie die is aangesloten bij de Europese Golf Associatie;

-de baan moet officieel zijn gemeten en een officiële course en slope rating hebben;

-de marker moet minimaal in het bezit zijn van een EGA Clubhandicap 54;

-de spelvorm moet individueel Stableford, Individueel Strokeplay of individueel tegen Par zijn;

-de baan moet Qualifying zijn en dit moet op de kaart kenbaar zijn gemaakt door de baan.

Bovenstaande gegevens moet de handicapcommissie controleren na ontvangst van de ingeleverde Qualifying Kaart. De softwareleveranciers hebben hun software aangepast waardoor de kaarten geaccepteerd kunnen worden vanaf 1 januari 2015.

De speler is verplichtzijn kaart (fysiek of een kopie ervan) in te leveren bij zijn Home Club. De buitenlandse club of baan waar de score is gemaakt, kan door middel van bijvoorbeeld een stempel of sticker aangeven dat de baan Qualifying is op het moment van spelen.

Als de speler de scorekaart gegevens ook digitaal invoert, dan moet hij de volgende gegevens invoeren:

.Naam speler

· Datum

. Land (alleen EGA-landen)

· Starttijd

. Naam baan

· 9 of 18 holes

. Naam lus(sen)

· Totaal aantal Stablefordpunten

. Kleur Tee

Voor het verkrijgen van een EGA Handicap mogen alleen Nederlandse Qualfiying Scores worden geaccepteerd. De lijst vanEGA-landen waar spelers een buitenlandse Qualifying Kaart kunnen spelen:

ega-landen

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl