Home » blog » Currently Reading:

Pokégolf op golfbaan Edda Huzid

juli 21, 2016 blog No Comments

Met de Pokémon Go rage kon het niet uitblijven; zaterdag 23 juli wordt er Pokégolf gespeeld op Golfbaan Edda Huzid. De jeugdcommissie bedacht een ingenieuze spelvorm waarbij de jonge golfers, óp de golfbaan, de beestjes kunnen vangen. Niet zoals gebruikelijk met de smartphone, maar gewoon golfend met behulp van de behaalde score per hole.

Medebedenker en commissielid Joost legt uit: “Op iedere hole kun je een Pokémon vangen, laten evolueren of hij kan ontsnappen. De sterkte pokegolf-3van de Pokémon bepaald hoeveel slagen daar voor nodig zijn. Zo zal een zwakkere Pokémon makkelijker te vangen zijn doordat je meer slagen kan doen voordat hij ontsnapt. En om een sterkere Pokémon te vangen zal je minder slagen moeten maken.”

Aan het einde van de ronde wordt bekeken wie de meeste Pokémon heeft gevangen en laten evolueren. Er zijn zelfs speciale Pokégolf scorekaarten gemaakt aan de hand van de birdiguide van de baan.

“En natuurlijk vangen de spelers hun Pokémon met hun eigen ingekleurde Pokégolf ballen!” vertelt Cisca, ook al zo’n enthousiaste begeleider van de Edda Huzid Jeugdtour. Derde commissielid Shirley geeft aan dat jeugdgolf lekker in de lift zit. “Er wordt veel georganiseerd op diverse golfbanen in het land. Vooral in de breedte, laagdrempelig en spelenderwijs. Daar is zo’n Pokégolfwedstrijd een mooi voorbeeld van. Heerlijk om dit zo te bedenken! We hebben ook als eerste mee gedaan aan de PGA Junior League wat een groot succes was.” Een actief jeugdbeleid kan Edda Huzid niet worden ontzegd.

pokegolf-1De drie jeugdbegeleiders geven aan dat er ruimte is voor groei. “Kinderen die het leuk lijkt om met dergelijke activiteiten mee te doen, nodigen we graag uit op de vriendjes-vriendinnetjes-familie-introductiedag op zaterdag 27 augustus om 13.30. De ideale manier om eens te zien hoe leuk jeugdgolf is. We organiseren bijvoorbeeld dan onze eigen Fun Factory om nieuwe kids enthousiast te maken”

De jeugdlessen op Edda Huzid zijn toegankelijk voor alle kinderen, jongens, meisjes, ervaren of onervaren. De kosten zijn € 12,= per les in een blok van 8 lessen en 6 activiteiten. De lessen zullen op zondagochtend of vrijdagmiddag plaatsvinden.

Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar voor de start in september. Meer info is te verkrijgen via:  info@eddahuzid-golfacademy.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl