Home » blog » Currently Reading:

NGF wordt Koningklijk

mei 31, 2014 blog No Comments

In aanwezigheid van het grootste deel van haar leden, ruim 200 vertegenwoordigers van golfclubs en -banen in Nederland, heeft de Nederlandse Golf Federatie het predicaat Koninklijk ontvangen. De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Willibrord van Beek, reikte de bijbehorende oorkonde uit aan  NGF-president Ronald Pfeiffer, die deze hartelijk in ontvangst nam: “Een prachtig cadeau voor de honderdjarige Federatie.”

NGF_Koninklijk_SH_600_300_01-2De bijeenkomst in het Pathé-theater Buitenhof te Den Haag stond in het teken van 100 jaar NGF. Pfeiffer: “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd aan de NGF het predicaat ‘Koninklijk’ te verlenen. Dat is een mooi cadeau voor alle actieve vrijwilligers, leden en professionals die geholpen hebben aan de opbouw van de golfsport.”

De NGF realiseert zich dat ze hiermee een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt, inclusief de bijbehorende verplichtingen. Ze streeft er naar om aan deze hoge verwachting te voldoen en heeft als missie om de golfsport hoogwaardig te blijven ontwikkelen.

De hedendaagse NGF blikt vooruit en staat open voor vernieuwingen. Zij is meer dan ooit volop in beweging. Samen met de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland)  wordt golf voor beginnende en gevorderde spelers nog aantrekkelijker gemaakt. De samenwerking met beide organisaties zal bijdragen aan het slagen van de missie.

Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 385.000 golfers. De NGF is inmiddels in grootte de vierde sportbond in ons land na voetbal, tennis en sportvisserij.

De naam Nederlandse Golf Federatie (NGF) blijft voorlopig onveranderd.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl