Home » blog » Currently Reading:

Net als voetbal en hockey, nu ook golf als teamsport

augustus 17, 2015 blog No Comments

In 2011 is PGA Junior League Golf in de U.S.A. gelanceerd voor kinderen tot en met 13 jaar. Omdat de spelvorm geschikt is voor alle kinderen en elk spelniveau vanaf 5 golflessen, is het een enorm succes! Binnen twee jaar waren er al 9.000 deelnemers en het einde van die groei is nog niet in zicht! En familieleden mogen gewoon lekker meelopen en aanmoedigen.  en nu gaat ook Nederland met dit initiatief aan de slag.Ervan overtuigd dat ook Nederlandse kinderen hier heel veel plezier aan zullen beleven, start Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie en de landelijke organisatie voor golfprofessionals (PGA Holland) op 30 augustus a.s. met de allereerste wedstrijd in Nederland. Daar wil je bij zijn!

pga jr league

Altijd prijs!

Teams van 8 spelers golfen samen tegen andere teams. Het hele team krijgt zijn eigen shirt met rugnummer en verzint zelf een eigen team-naam. De teams spelen 9 holes in groepjes van twee tegen twee. Na elke 3 holes mogen de teamspelers gewisseld worden. Omdat telkens de best geslagen bal telt, is een misslag niet erg. Als team los je dat gewoon samen op. Het team, dat na afloop de meeste punten heeft, is de winnaar. Maar voor alle deelnemers van elk team is er sowieso elke wedstrijd een prijs! Zo ga je nooit met lege handen naar huis!

Familieleden en vrienden doen ook mee!

Familieleden lopen lekker mee met hun kind om hen aan te moedigen. Vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes zijn allemaal van harte welkom. Misschien willen vrienden of vriendinnen ook wel mee doen. Dat kan gewoon! Bij veel sporten staan de supporters langdurig langs de kant en dat kan heel saai zijn. Hier niet! De supporters kunnen ook kennismaken met golf. Zij krijgen een training van een ervaren golfleraar. En na de training is er voldoende tijd over om weer aan te moedigen!

Gezelligheid voor de hele familie

Naast de golfwedstrijd en training is er natuurlijk ook gedacht aan lekker eten en drinken. Voor de deelnemers en supporters is er een speciaal arrangement beschikbaar om samen te kunnen genieten van een zorgeloze en onvergetelijke dag. Voor de deelnemers bedraagt het arrangement (wedstrijd, teamshirt, een prijs, 2 x limonade, snacks en kindermenu) € 25,- p.p. Hetzelfde bedrag geldt voor supporters, die gebruik willen maken van het arrangement. Voor hen is er een kop koffie, thee of fris, een golftraining, snacks, een glas bier, wijn of fris en een zeer smakelijke supporters-schotel. We kijken uit naar uw komst!

Voor meer informatie of inschrijven: www.tespelduyn.nl

Bellen of mailen kan uiteraard ook via telefoonnummer 0252-241333 of joost@tespelduyn.nl

Bekijk hier een sfeervideo!

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl