Home » blog »Nederland » Currently Reading:

Mooie golfbaan, wat zijn jouw criteria?

september 6, 2011 blog, Nederland No Comments

Spelen op een mooie golfbaan, dat is een vaak gehoorde wens wanneer de plannen voor een dagje golfen of een golfvakantie worden gemaakt. Maar wat is nu een mooie golfbaan? Daarover zullen de meningen verschillen. Ook in het buitenland hebben ze daar een andere filosofie over dan in Nederland.

Tropisch Golfresort

 

 

Een exotisch golfresort heeft graag tevreden klanten die nog eens terugkeren. Heb je 18 holes gespeeld, en ben je onderweg 15 ballen kwijtgeraakt, is de kans klein dat je met een tevreden gevoel op het terras zit. Is de rough echter vriendelijk, kun je tussen de bomen door naar de fairway en zijn de mooie waterpartijen niet echt in het spel, heb je toch lekkerder gespeeld.

Hoe zit dat dan op een Nederlandse Golfbaan?

Een golfbaan in Nederland wordt vaak afgerekend op de kwaliteit van de greens. Houdt de bal goed als je een approach speelt, geen hobbels en bobbels met putten, en op een behoorlijke hoogte gemaaid. Maar mooie greens terwijl het helmgras kniehoog langs de fairway staat, is ook geen pretje! Mooi maar moeilijk kan dus ook…. De fairwaybreedte en de hoogte van de rough zijn factoren die een baan makkelijk of moeilijk kunnen maken. Enkele voorbeelden van banen waarbij de greens over het algemeen goed zijn maar de rough het verschil kan maken:

-          Golfbaan het Rijk van Nijmegen

-          Kennemer Golfclub

-          Noordwijkse Golfclub

-          Golfclub Liemeer

Bomen op de baan zorgen voor een mooie entourage. Soms “kopt” een boom je bal nog eens terug naar de fairway. Op bosbanen is water vaak minder in het spel en zien de holes er vaak optisch smaller uit. De Hilversumse is toch tijdens het KLM Open een stuk smaller dan een paar maanden erna. De Tour hanteert strakke richtlijnen voor de fairwaybreedte. De bomen staan nog wel op dezelfde plek, maar met zo’n smal strookje groen in het midden, wordt het de heren professionals extra moeilijk gemaakt. Enkele voorbeelden van mooie bosbanen:

-          Eindhovense Golfclub

-          Golfbaan het Rijk van Nunspeet

-          Golfbaan Herkenbosch

-          Golfclub de Pan

Waterhindernissen zijn niet voor iedereen even fijn. En van alle hindernissen die je op een golfbaankunt tegenkomen, vergt water toch wel de beste mentale weerbaarheid. Op veel polderbanen komt water natuurlijk vaak in het spel. Maar denk eens aan dat bevredigende gevoel als je in één keer op die eilandgreen hebt geslagen…..! Enkele voorbeelden van polderbanen waar je je hengel kunt meenemen:

Nederlandse Polderbaan

-          Golfbaan Delfland

-          Golfbaan Hitland

-          Burggolf Wijchen

-          Haarlemmermeersche

Een golfbaan wordt mooier naarmate ie ouder wordt. De oudere, vaak besloten clubs, hebben prachtige banen maar deze zijn voor de gemiddelde golfer niet toegankelijk. Zoek je een baan waar je als gemiddelde GVB-er of handicapper welkom bent, zul je met iets minder genoegen moeten nemen. Openbare banen worden intensiever belast waardoor de kwaliteit soms minder is.

Maar al met al kun je op Golfvivant veel tips verhalen vinden over Nederlandse Golfbanen. Geen cijfer van de baan, maar een beschrijving van de ervaring. Beslis dan zelf of het de moeite waard is. Tenslotte hanteert ieder toch vooral zijn of haar eigen criteria bij het beoordelen van een golfbaan!

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl