Home » blog » Currently Reading:

Monte Rei gaat nooit vervelen, golf in puur natuur

maart 30, 2015 blog No Comments

Het was onze vierde keer alweer op dit fantastische golfresort. In eerdere artikelen heb je kunnen lezen hoe mooi de baan is, dat de servicestandaard erg hoog is, en er leuke huizen te koop zijn. Maar deze keer werden we getroffen door de prachtige natuur.

mr

Niet dat de service is verminderd, daar kan iedere golfbaan een voorbeeld aan nemen. Je welkom voelen is hier uitgevonden. Na de bagdrop krijg je een kleine rondleiding in het clubhuis en na het wisselen van je schoenen, vind je je tas terug op de buggy. De marshall begeleid je naar de driving range en waag het niet om zelf je tas te dragen, het is een belediging voor de dienstbaarheid van de Monte Rei medewerkers.

Niet dat de baan minder mooi is, die blijft toch indrukwekkend. Iedere hole zijn eigen vallei en ‘s avonds in je bed kun je alle teeviews nog helder voor de geest halen. De greens zijn top, glooiend en snel. En zoals de marshall zegt nadat ie je is voorgegaan naar de eerste tee, out of bounds bestaat niet op Monte Rei. Als je bal de fairway verlaat heeft zoeken ook vaak geen zin. Gewoon een balletje droppen en doorspelen met strafslag.

IMG_0590Niet dat de huizen minder fraai zijn. Ze liggen uit het zicht van de baan en er zijn er inmiddels voldoende verkocht om volgend jaar te starten met de aanleg van een tweede 18 holes. Hopelijk komt Jack Nicklaus zich daar persoonlijk mee bemoeien en ontwerpt hij een vergelijkbare fantastische golfbaan. Er zijn nog kavels beschikbaar waar je een huis met inrichting naar eigen wens kunt bouwen.

Nee, alles wat mooi was, is mooi gebleven. Dan heb je de vierde keer al je zintuigen ter beschikking om te genieten van de rust en prachtige natuur. Bovenop de tee van hole 11 zijn de “boerenkool kruinen” goed zichtbaar. Zeker als de zon schijnt. Of spelend naar de green van hole 13, op zich al een schitterende par 4 omlaag, waar je echt even stil moet staan om van de rust te genieten.

In het daar aanwezige toilet zijn zelfs wat extra ramen gemaakt om van het groen buiten te kunnen genieten. De par 3 veertiende is ook een kleine oase. Het zou zonde zijn om een dag rond te lopen op Monte Rei, zonder oog te hebben voor de mooie omgeving naast de baan. Kortom, dit gaat nooit vervelen!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl