Home » blog »Zweden » Currently Reading:

Met je gezin op (golf)vakantie? Zeker ! Ga naar Zweden.

september 23, 2012 blog, Zweden No Comments

Is een golf- en gezinsvakantie te combineren? Op die vraag gaan we proberen antwoord te geven, in een tweedelig verslag van een reis naar Zweden. Hét ideale land om deze combi goed te kunnen onderzoeken. Met prachtige golfbanen, maar ook voldoende activiteiten daaromheen. Er is een aantal redenen te bedenken waarom Zweden, en dat met name Zuid Zweden een prima locatie voor een (golf) vakantie is.

Dichtbij

Ja 790 km is dichtbij te noemen als je normaal gesproken naar Zuid Frankrijk gaat. Makkelijk bereikbaar in ieder geval, via Denemarken rijdend over de bruggen, of deels met één van de veerdiensten. Vliegen naar Kopenhagen (Denemarken) en daar een huurauto pakken is ook een snelle optie. Maar i.v.m. het vervoer van vier golftassen en andere onmisbare bagage (potten pindakaas en chocopasta), kozen wij voor het traject Rostock (Noord Duitsland, 550 km van Utrecht) – Trelleborg met Scandlines. Een tocht van zesenhalf uur op een comfortabel schip.

Mooi golfen

Op de Zweedse oevers leg je aan in de provincie Skåne. Een golfparadijs met zo’n 70 golfbanen, variërend in allerlei landschappen. Maar ook in Småland, iets noordelijker gelegen, kom je pareltjes tegen. Waar het nog mogelijk is om je greenfee te voldoen in een zakje aan het hek. Denk echter niet dat golf hier onderontwikkeld is. De banen die wij speelden waren van topkwaliteit en ook de gastvrijheid optimaal.

Goedkoop

Wanneer je het hele gezin meeneemt naar een luxe golfhotel om je golf- en gezinsvakantiete combineren, kan dat aardig in de kosten lopen. Met de tent de camping op is ook een optie en dan weer het andere uiterste. De Zweedse Camping Associatie SCR, www.camping.se , geeft een gids uit met daarin 500 aangesloten kampeerparken. 72% van de overnachtingen op deze parken vindt plaats in een huisje/chalet oftewel Zweedse Stuga. Zeer betaalbaar, comfortabel, en goed toegerust voor een gezinsvakantie.

Voor de kids

Heb je avontuurlijk ingestelde kinderen, dan is er in de regios Skåne en Småland van alles te doen. Vissen, al dan niet per boot, mountainbiken, zwemmen etc. Op de parken zijn vaak speeltuintjes aanwezig en worden activiteiten georganiseerd. Geen aquajoggen of aerobics, maar stoere acties als survival in het bos, of kayakken.

Veel campingparkenliggen aan een zwemmeer

Kids worden lekker bezig gehouden met kajakken of vissen

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar natuurlijk ook golfen. In dit echte golfland leren de kids het spel door met hun ouders naar de golfbaan te gaan en ontwikkelen zich snel als golftalenten. Als golfland is Zweden veel minder in de problemen gekomen dan de huidige terugloop in Nederland. Misschien wel doordat kinderen van jongs af aan al meegaan naar de golfbaan.

De reis begint bij Mölle GC. Deze golfbaan is prachtig gelegen op het uiterste puntje van de beboste kliffen en staat open voor familiegolf. Onderdeel van natuurgebied dus ben je verzekerd van mooie vergezichten die je niet verwacht. Meer over Mölle Golfclub elders op de site. Bezoek ook de vuurtoren, de oudste en meest heldere van Scandinavië.

Deze regio ligt in Noordwest Skåne en de kuststrook kenmerkt zich door een afwisseling van ruige rotspartijen en lange stranden. Hier vind je vele SCR campings en is er voldoende te beleven. Knusse vissersdorpjes voor een bak koffie aan de haven, maar ook hippe steden zoals Helsingborg of het wat lager gelegen Malmö.

Themapark voor de kids

Verder noordelijk doen we het themapark High Chaparral aan, www.highchaparral.se. Een Wild West park, zo’n 45 jaar geleden gerealiseerd door de Zweed Bengt Erlandsson die het gevoel van het wilde westen voor alle Zweden bereikbaar wilde maken. En dat is voor veel bezoekers reden om zich, gekleed als cowboy, weer even jong te voelen. Volwassenen en kinderen met cowboyhoeden op en pistolen in de holster, gaan terug in de tijd naar het Amerika van 1850.

De hele dag door worden er shows opgevoerd, kunnen kinderen goud zoeken, paardrijden of een rondje over de mini-kermis maken. Verwacht geen pretpark met achtbanen, maar een gezellig themapark waar de kids tot een jaar of 14 zich helemaal kunnen uitleven.

Zoek je in deze buurt een verblijf, kijk dan even op de SCR website. Isaberg is een mooi voorbeeld waar ook een golfbaan weer binnen bereik ligt. Dus vrouw en kids naar het Wild West park, zelf kun je een keuze maken uit de 36 holes van Isaberg GC. Meer over deze baan in een ander artikel. Bezoek tijdens je verblijf in Zuid Zweden zeker ook een Elandenpark. Je komt er voldoende tegen op je reis. Het is een indrukwekkend gezicht om deze grote dieren te zien wandelen in hun natuurlijke omgeving.

Elanden komen in Zweden ruim voor in het wild, net als rendieren. Deze laatste diersoort heeft iets weg van de Nederlandse koe, en kom je in de noordelijke Zweedse regio’s tegen op de weg of naast je slaapkamerraam op de camping.

Volgende week het vervolg van deze reis door dit schitterende vakantieland.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl