Home » blog »Zweden » Currently Reading:

Met je gezin op (golf)vakantie naar Zweden, vervolg

september 29, 2012 blog, Zweden No Comments

Vorige week brachten we al verslag uit van onze trip door Zuid Zweden. Lees hier deel 1. Het ideale land om een golfvakantie te combineren met gezinsactiviteiten. Vandaag dus het vervolg. We denken dat veel lezers hier hun voordeel mee kunnen doen in het bepalen van de vakantiebestemming van volgend jaar. Want vakantie vieren in Zweden heeft alleen maar voordelen.Comfortabel kamperen

Een verblijf in een stacaravan of huisje heeft het beste van twee werelden; je hebt de beschikking over een keuken, een bed en een dak boven je hoofd, en toch de voordelen van een camping. Kinderen hebben snel vriendjes, er worden activiteiten georganiseerd, en de faciliteiten en ligging zijn prima in de regios Skåne en Småland. In de maand juli was het “gewoon” 25 graden, maar je weet het natuurlijk nooit. Een regenbuitje overleef je wel op de golfbaan, maar buiten de hardcore tentkampeerders, vindt het gezin een droge plek om spelletjes te doen toch wel een voordeel. Wéér een argument om je golfvakantie te onderbouwen.

Via Tingsryd, gelegen aan een prachtig meer,  trekken we weer zuidwaarts. In het hoogseisoen zijn veel van de stuga’s wel bezet, dus reserveren is gewenst. De laatste jaren zijn er steeds meer Nederlandse emigranten naar Zweden vertrokken waarvan er zo’n 16 een SCR camping runnen of bezitten. De kampeerorganisatie doet veel voor bezoekers zoals acties en voordeeltjes, bereikbaar via hun website, via de SCR brochure (beschikbaar in het Engels, o.a. te downloaden via de website www.camping.se ) of door het gebruik van de Camping card.

Camping Key Europe

De Camping Key Europe is de nieuwe Camping Card in Europa. Deze kaart vervangt sinds 1 januari 2012 de Camping Card Scandinavia. De kaart is een gezamenlijk product van de Scandinavische campingorganisaties en de Nederlandse ANWB en de ADAC uit Duitsland. De Camping Key Europe geeft niet alleen korting op campings, maar is ook een voordeelkaart voor leuke uitjes en activiteiten. De kaart kun je voor 140 SEK (zo’n € 16,-) kopen op een aangesloten SCR-camping of online (150 SEK) via www.camping.se.

Ikea

Doordat de wensen van de hedendaagse luxe-kampeerder omhoog gaan, investeren campings steeds meer in het uitbreiden van hun faciliteiten. De huisjes zijn over het algemeen modern ingericht met vertrouwd meubilair van, hoe kan het ook anders; Ikea. Op de meeste 4* parken is een relaxarea aanwezig, compleet met sauna en jacuzzi. Al bubbelend genieten van een zonsondergang…..

Afzakkend van Småland naar Skåne, zien we het landschap veranderen. Van de combinatie bossen en meren, worden de bossen hier kleiner en de meren groter. Ideaal zwemwater maar ook geschikt voor een kanotocht of om te vissen. We maken we nog een tussenstop aan de kust. Hier is het heerlijk vertoeven aan het strand ten oosten van Ystad (ook voorzien van golfbaan). In deze stad kun je een interactieve wandeling maken via een app op je smartphone; een Wallander rondgang. Daarin kun je je inleven in de tv serie over deze inspecteur.

Een stukje verder de kuststrook volgend, genieten we van de zonsondergang tussen de Ales Stenar, de Zweedse Stonehenge. Deze kring van stenen op de top van de kliffen bij Kåseberga geeft op dit moment van de dag een mysterieuze sfeer aan ons bezoek.

Conclusie

Wat zoek jij in je (golf)vakantie? Al dan niet met je gezin. Wij zetten een aantal zaken op een rijtje. Hopend daarmee ook wat vooroordelen weg te nemen.

  • Lekker weer? Door de warme golfstroom is de temperatuur in Zweden in verhouding tot de rest op deze breedtegraad buitengewoon mild. De Zweedse zomer is vaak net zo warm als in Nederland maar minder regenachtig. De avonden kunnen wel wat koeler zijn. 
  • Golfbanen? Golfparadijs kun je beter zeggen. Al 70 banen in Zuid Zweden, dus daar kun je je prima mee vermaken
  • Leuk voor de kinderen? Men zegt vaak, als de kids het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook. De kampeerparken zijn zeer goed ingesteld op kinderen en organiseren veel activiteiten. Zwemmen kan bijna overal, en verder zijn varen, vissen, tafeltennissen etc, bijna overal te doen.
  • Ook leuk zonder kinderen? Wil je hippe moderne steden afwisselen met culturele uitstapjes en golfen? Prima te doen binnen een paar vierkante kilometer.

Verder spreken de Zweden prima Engels, zijn heel aardig en gastvrij, kun je het kraanwater gewoon drinken, zijn supermarkten (zelfs in the middle of nowhere) zeven dagen per week open, etc. etc. Wil je meer lezen over dit mooie land waar naartoe je gewoon nu al je volgende vakantie kunt plannen? Kijk voor algemene info op www.visitsweden.com, de website voor toerisme in Zweden. Volledig in het Nederlands voor alles wat je wil weten. Of boek direct je camping via www.camping.se.

 

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl