Home » blog »masters »Nieuws »tour » Currently Reading:

Matteo Manassero, het jonge Italiaanse wondertalent!

juni 21, 2010 blog, masters, Nieuws, tour 2 Comments

Het zal je maar gebeuren, je zit nietsvermoedend aan de lunch in het clubhuis van Arzaga Golf club in Italië en je ziet plotseling een jongeman binnenkomen waarvan je denkt: “Is dat niet Matteo Manassero, de  Italiaanse golfer die als 16-jarige de jongste amateur ooit op de laatste Masters was en voor spektakel zorgde door als 37e te eindigen?”

Matteo Manasero, de jongste Open amateur Champion ooit!

Matteo Manasero, de jongste Open Amateur Champion ooit!

Enfin, de stoute schoenen aangetrokken, op hem afgestapt en gevraagd “Neemt u mij niet kwalijk, maar bent u Matteo Manassero?” Waarop een lachend antwoord kwam “Ja, hoor, dat ben ik” waarna zich spontaan een leuk gesprek ontspon. uiteraard was ik nieuwsgierig hoe hij de Masters ervaren had waar hij speelde met voormalig Masterskampioen Mike Weir en Europa’s beste speler Lee Westwood. “In het begin was ik best wel nerveus, maar Mike Weir en Lee Westwood waren erg aardig en ik voelde mij al snel op mijn gemak. Het was een geweldige ervaring!”

Inmiddels is Matteo op 3 mei 2010 professional geworden en is met zijn inmiddels 17 jaar één van de jongste spelers op de Tour. Tijdens zijn debuut als professional op de BMW Italian Open eindigde hij op een mooie 29e plaats waarmee hij zich (ondanks de zenuwen) direct een mooie plek tussen de gevestigde orde wist te verwerven.

Op het moment dat hij Professional werd speelde Matteo van een +5(!!!) handicap, geen wonder dat hij zo goed is. Als amateur won hij in 2009 ook al de British Open for Amateurs. De uitnodiging voor de Officiële British Open 2009 wist hij ook al op spectaculaire wijze te verzilveren door in het gezelschap van Tom Watson en Sergio Garcia tijdens de eerste twee ronden de cut te halen en op de 13e plaats te eindigen. Matteo wordt gezien als één van de grootste talenten van dit moment en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Op het ogenblik is Matteo druk in onderhandeling met verschillende mogelijke sponsoren.

Samen met Emanuelle Canonica, Edoardo Molinari, en Francesco Molinari heeft Italië nu vier goede spelers op de Europese Tour.

Tekst en foto: Eric Veenhuyzen

Currently there are "2 comments" on this Article:

  1. [...] aandacht ging echter uit naar de Italiaan Matteo Manassero. Het Italiaanse supertalent speelde subliem en ging rond in een ronde van 64 slagen (-8). Na drie [...]

  2. [...] Goede start Derksen en Lafeber in Omega European Masters september 2, 2010 tour Geen reacties Hello there! If you are new here, you might want to subscribe to the RSS feed for updates on this topic.Powered by WP Greet Box WordPress PluginExact een week voor de start van het KLM Open werd er afgeslagen in Zwitserland waar wordt gestreden in het Omega European Masters. Robert-Jan Derksen staat er het best voor van de Nederlanders. Derksen is na de eerste dag terug te vinden op een gedeelde 10de plaats. Derksen ging op dag 1 rond in 67 slagen (-4) en staat daarmee op 3 slagen van het Italiaanse supertalent Matteo Manassero. [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl