Home » blog »European Tour »Joost Luiten »Maarten Lafeber »PGA »Robert-Jan Derksen »tour » Currently Reading:

Maarten Lafeber beste Nederlander na eerste dag van de Andalucía Masters

Aan de uitslagen van de eerste ronde is af te lezen dat het moeilijk is op Valderrama tijdens de Andalucía Masters, slecht 8 spelers slaagden er de eerste dag in om onder par te eindigen terwijl ook slechts 7 spelers op level par wisten te eindigen. Maarten Lafeber heeft het de eerste dag met +1 en een gedeelde 16e plaats dus niet onverdienstelijk gedaan.

Maarten Lafeber is goed gestart op de Andalucía Masters

Joost Luiten had met zijn ronde van +5 een matige start en zal er vandaag nog even aan moeten trekken om er zeker van te zijn dat hij in dit met €3 miljoen gedoteerde toernooi het weekend haalt. Na afloop van zijn ronde schreef Joost op zijn website:  “Vandaag gewoon een hele matige dag. Ik sloeg de ballen niet goed genoeg vanaf de tee en dan weet je dat je op valderrama hard afgestraft gaat worden. De twee dubbels van vandaag doen mij de das om. Morgen de ballen beter slaan vanaf de tee en vanaf daar de vlag aanvallen.”

Robert-Jan Derksen had het nog wat moeilijker en ging zelfs rond in +7 en schreef op zijn Engelstalige website: “It was a very tough day at Valderrama with a strong wind blowing across the course which staged the 1997 Ryder Cup throughout most of the first round. Even so when I signed for a seven over par 78 I did not feel I had played as badly as the score looked. I did make a couple of silly mistakes but I also felt that on some occasions I was punished more severely than I deserved. The par four eighth hole was a good example . Played with a cross wind from the left I leaked a drive right and instead of holding up in the rough it took a bounce off a cart path and went out of bounds. And at the fourth and nighth holes I thought I hit approach shots really close to the flags but the balls spun back more than 20 feet and three putted both times. But I know I am going to have shoot very low in the second round on a tough course to make the cut which in a small field has been reduced to the top 50 and ties.”

Ook spelers als Edoardo Molinarie (+6), Matteo Manassero (+6) , Niclas Fasth (+5), en Alvaro Quiros (+5) slaagden er gisteren niet in met aansprekende scores binnen te komen en moeten allen nog even aan de bak om hun plaats voor het weekend veilig te stellen. Na de eerste dag was het de Schot Richie Ramsay die met een indrukwekkende -5 aan de leiding ging op twee slagen gevolgd door de Engelsman Ross Fisher en op drie slagen door de Fransman Grégory Havret en de Schot Stephen Gallacher.

Klik hier voor het leaderboard.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl