Home » blog »European Tour »Joost Luiten » Currently Reading:

Joost Luiten schrijft golfgeschiedenis in Maleisië

november 20, 2011 blog, European Tour, Joost Luiten No Comments

Joost Luiten heeft zojuist golfgeschiedenis geschreven in Maleisië. Luiten heeft het ISKANDOR JOHUR Open gewonnen na een formidabele ronde van 65 slagen waarmee hij met -15 Daniel Chopra een slag voorbleef. Joost Luiten is hiermee de vierde Nederlander die een overwinning op de European Tour weten te winnen.

Luiten was in Maleisië was na de eerste dag al leider in het clubhuis, maar een minder goede tweede dag leek roet te gaan gooien. Na de vele regenpartijen besloot de organisatie het toernooi met 18 holes tot 54 holes in te korten. Zaak dus voor Luiten om op de laatste 18 holes in de aanval te gaan en zo min mogelijk fouten te maken.

Met een achterstand van 4 slagen op de leider, de Zweed Daniel Chopra, begon Luiten aan deze ogenschijnlijk onmogelijke missie. Na een par op hole 1 kwam Joost Luiten op stoom. Luiten wist met birdies op hole 2, 3 en 4 de achterstand snel te verkleinen. Nadat Chopra met een double bogey twee slagen had ingeleverd op hole 6 kwam Luiten steeds dichterbij een overwinning. Met birdies op hole 8 en 9 kwam Luiten aan de leiding.

Na de turn ging Luiten onverstoord verder en maakte een birdie op hole 11. Daarna maakte hij alleen nog maar parren wat hem uiteindelijk de overwinning opleverde. Chopra werd nog wel tweede met -14 na een sterke tweede negen holes gespeeld te hebben.

Luiten steekt in een zeer goede vorm, afgelopen week wist hij al een top-10 plaats te veroveren. Met deze overwinning zal Joost op de ranglijsten flink wat plaatsen gaan stijgen. Met de overwinning in Maleisië verdient Luiten zo’n 243.000 euro en zal daarmee naar een 15de plaats stijgen op de order of merit. Joost laat hiermee zien wat we in Nederland eigenlijk allemaal al wisten, dat hij  tot de grote jongens op de Tour gaat behoren.

Klik hier voor alle scores van het ISKANDOR JOHOR Open.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in België

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl