Home » blog » Currently Reading:

Joost Luiten niet te stuiten

september 22, 2014 blog No Comments

De 28-jarige Joost Luiten is amper acht jaar professioneel golfer, maar in die tijd is hij uitgegroeid tot een der succesvolste Nederlandse golfers ooit. De carrière van Joost Luiten heeft na zijn overwinning van gisteren in Wales, inmiddels vier titels op de European Tour opgeleverd, waaronder het KLM Open 2013. joost-luiten-walesDe Bleiswijker probeerde in 2006 een plek te krijgen in de Qualifying School om te ruiken aan het leven als prof. Hij kreeg echter geen plek toegewezen en nam vervolgens zijn toevlucht tot de European Professional Development Tour. Daar viel hij direct op met twee tweede plaatsen in zijn eerste vier toernooien.

Aangezien Luiten destijds nog geen officiële profspeler was, kon hij zich niet direct plaatsen voor evenementen op de Challenge Tour, de divisie onder de PGA European Tour. Het toernooi Tusker Kenya Open was echter zo vriendelijk om het jonge talent een invitatie te sturen. Daar in Oost-Afrika verstevigde Luiten zijn reputatie door als tiende te eindigen.

Vanaf dat moment kwam de prille carrière van Luiten in een stroomversnelling. Op zijn tweede toernooi op de Challenger Tour werd hij derde, vervolgens won hij het Allianz Golf Open du Grand Toulouse. Ook het Vodafone Challenge in Dusseldorf schreef hij op zijn naam.

Zo eindigde hij in 2007 als zesde op de ranglijst van de Challenge Tour. Het was voldoende om een tourcard te krijgen voor de European Tour. Luiten had zijn droom uit laten komen, hij was een waarachtige profspeler geworden. In 2008 kwam zijn seizoen vroegtijdig ten einde door een blessure, maar hij was daarvoor tweemaal in de top tien geëindigd.

Met het Nederlandse toernooi KLM Open heeft Luiten een speciale relatie. In 2007 werd hij als rookie al eens tweede en in 2013 boekte hij in Zandvoort zijn fraaiste overwinning tot nu toe. In de play-off van het KLM Open rekende hij koel af met de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez. In 2014 ging Luiten na de eerste speeldag van het KLM Open aan de leiding en eindigde hij uiteindelijk als vijfde.

Inmiddels heeft Luiten diverse veelbelovende prestaties geleverd, zoals winst op het Iskandar Johor Open1 in 2011, het Lyoness Open in 2013 en afgelopen week het Welsh Open. Zijn beste resultaat op een major is gedeeld 21e op het PGA Championship in 2012. In 2013 sloot hij het jaar af als de nummer 49 van de wereldranglijst.

Een van de vurigste wensen van Luiten voor de komende jaren is opgenomen worden in het Europese team voor de continentale wedstrijd Ryder Cup. Dit jaar viel hij net buiten de boot al zal coach McGinley zich nog wel even achter de oren krabben…..

 

 

 

.

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl