Home » blog »European Tour »Joost Luiten »PGA »tour » Currently Reading:

Joost Luiten “leader in the clubhouse” na foutloze ronde van -8 bij het Iskandar Johor Open

november 17, 2011 blog, European Tour, Joost Luiten, PGA, tour No Comments

Joost Luiten is op jacht naar zijn eerste overwinning op de Europese Tour en heeft met zijn openingsronde van 63 (-8) in ieder geval een goede basis gelegd. Joost maakte tijdens zijn foutloze ronde zonder bogeys drie birdies op de eerste negen en nog eens vijf birdies op de tweede negen waarvan vier op een rij op holes  15, 16, 17, en 18.

Gaat het Joost deze keer lukken?

Joost heeft één slag voorsprong op Padraig Harrington, Grégory Bourdy, en Marcus Frazer die ook al binnen zijn en momenteel de tweede plaats met elkaar delen. In verband met onweer is het spel in Singapore, met de helft van de spelers nog in de baan, voor onbepaalde tijd stil gelegd, maar een ronde van -8 is nog slechts mogelijk voor de Zweed Daniel Chopra en de Myanmaraan Zaw Moe die beiden op -5 staan met respectievelijk nog vier en vijf holes te gaan.

Joost Luiten liet op zijn website inmiddels al het volgende commentaar achter: ”Vandaag had ik de start waar ik vooraf op hoopte. Mijn doel was om de eerste 9 holes direct birdies te maken. en dat lukte goed. Ik startte vandaag vanaf hole 10 en ik maakte daar direct 5 birdies. Dit kwam door goede ijzers naar de vlag en goed putten, behalve op hole 18, daar had de eagle putt van 2,5 meter natuurlijk moeten vallen. Op de tweede negen, de eerste 9 van de baan, wilde ik de vlaggen blijven aanvallen, maar ik kreeg ze daar helaas niet dichtbij genoeg. Op hole 2 maakte ik een goede birdie met een putt van 5 meter en op de par vijf 6e hole een goede twee putt nadat mijn tweede slag de green vond. Op hole 8 miste ik nog een birdie van 2,5 meter, maar dat maakte ik op de laatste hole, hole 9, weer goed met een snelle downhill putt van links naar rechts die viel. Het begin is dus goed en morgen gaan wij rustig weer verder.”

Ook Guido van der Valk deed het niet slecht met zijn openingsronde van -2 waarmee hij voorlopig op de gedeelde 26e plaats staat.

Klik hier voor het leaderboard.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl