Home » blog »Frankrijk » Currently Reading:

In Franche Comté deel 3; een topbaan helemaal voor jezelf !

oktober 15, 2012 blog, Frankrijk No Comments

In drie delen beschrijven we onze golftrip door de Franche Comté. www.franche-comte.org  Dit gebied op zo’n 500 km van Nederland is prachtig om te golfen en te genieten. Hét land voor een Golfvivant! Lees hier deel 1 en deel 2. Het leukste bleek voor het laatst bewaard. We slapen in een Floating Cabin en spelen helemaal alleen op een superbaan.

Boomhutten en vlotten

Wat moet je je voorstellen bij een drijvend huisje om in te overnachten? De Cabanes de Grands Lacs zijn toch wel iets heel speciaals en iets wat je zelf moet ervaren. Een domein van 150 hectare met veel water en veel bomen. Daarin en op bevinden zich 22 hutjes.  De naastgelegen camping blijkt populair bij Nederlanders, maar het nieuwe concept moet nog worden ontdekt. Dat dit een succes is, is wel duidelijk. Van april tot november zijn zowel de boomhutten als de drijvende verblijven behoorlijk volgeboekt. www.cabanesdesgrandslacs.com

We besluiten de golfbaan vast te gaan bekijken die we de volgende dag gaan spelen. Vijf minuten rijden richting Rougemont en we slaan af de lange oprijlaan op van Domaine de Bournel. Een mooi kasteel wordt zichtbaar en het blijkt uitgestorven op de binnenplaats waar we hoopten even een borrel te kunnen drinken.

Dan slaat er een deur open en komt een jongeman enthousiast naar buiten om ons te verwelkomen. Hij blijkt de eigenaar te zijn en regelt dat het restaurant nog even open gaat. Na een korte introductie waarin duidelijk wordt dat deze man ook de initiator is van het park met de hutten, excuseert hij zich direct weer voor een vergadering en spreekt af ons de volgende dag te ontmoeten na het golfen.

Sfeervol overnachten alleen op het water

Om onze slaapplaats te bereiken moet er nog wat inspanning geleverd worden. Een roeibootje is de enige manier om ons drijvende huisje te bereiken. Op de steiger staat een picknickmand klaar met daarin een aangeklede broodmaaltijd met salade, worst, wijn en natuurlijk kaas uit deze steek. In het hutje staat een bed, buiten een tafeltje met twee stoeltjes en dat is het. Een deur verbergt een WC bril waaronder een zak hangt die we de volgende dag weer mee naar de wal dienen te nemen.

Primitief maar zeer geslaagd. Tijdens een rondleiding over het park vertelt manager Marie dat er verschillende cabins zijn. Drijvend of in een boom, met boot of steiger, met trap of ladder, en geschikt voor twee tot zes personen. Douchen kan op de camping en deze winter wordt er een nieuw sanitair gebouwd voor het cabinpark alleen. Ook een drijvende privé jacuzzi is dan bij te boeken.

Ze vertelt dat zowel deze grond als het kasteel en de golfbaan al honderden jaren eigendom is van de familie de Moustier. Zo’n vier jaar geleden kreeg de afgezant die we de dag ervoor ontmoeten het idee voor een park met boomhutten. Hij voegde daar de drijvende hutten aan toe en dit jaar kwamen er familie verblijven bij. Zoek je een bijzondere overnachtingsplek, raden we je aan om een nachtje in een boom en een nachtje op het water door te brengen. Een unieke ervaring.

De golfbaan zag er veelbelovend uit dus vol verwachting melden we ons in de shop. Een buggy was aangevraagd en blijkt geen overbodige luxe. Als je gaat lopen kun je nog beter de tas dragen dan een kar trekken of duwen, want de baan is zeer heuvelachtig. Op de eerste negen holes hebben we serieus geen vlakke ligging meegemaakt. Dat maakt het zeer uitdagend spelen! Deze holes slingeren om het kasteel heen en geven regelmatig een mooie view op dit statige bouwwerk uit de 19e eeuw.

Een topbaan voor jezelf

Of het nu komt omdat de baan moeilijk is, of een slechte naam heeft door de manager die er een paar jaar terug een potje van maakte, we zijn de enige spelers! Tot hole 16 zien we helemaal niemand op de hele baan. Dat is pas lekker spelen, maar roept wel wat vraagtekens op. Bij onze meeting achteraf blijkt dat er slechts 200 leden zijn overgebleven na een aantal jaren slechte exploitatie en verwaarlozing van de baan. Nu de familie het heft weer in eigen hand heeft genomen, en er een frisse wind waait, is daar niets meer van te zien.

De baan ligt er super bij, is uitdagend, moeilijk, maar goed te spelen voor alle niveaus. En het in het kasteel gevestigde hotel heeft 16 kamers in smakelijke sfeer. Ook hier zijn nog plannen voor uitbreiding met nieuwe kamers, vergaderruimtes en een spa. Maar ook zonder deze toevoegingen is dit een toplocatie voor een golftrip. www.bournel.com .

Samengevat is de regio Franche Comté met 13 golfbanen ons zeer goed bevallen. www.golf-franche-comte.org/golf-en-franche-comte-80.html En doordat je er veel meer kunt doen dan alleen golfen is het een perfecte plek om je vakantie door te brengen.

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl