Home » blog »Golfregels »Nieuwsbrief » Currently Reading:

In de waterhindernis of niet?

juli 30, 2011 blog, Golfregels, Nieuwsbrief No Comments

Je hebt afgeslagen op die altijd lastige par 4 op je homecourse. De laterale waterhindernis die aan de rechterkant van de fairway ligt, lijkt wel magnetisch te werken op jouw teeshots. Zo ook weer deze keer… Met een mooie slice stuitert je bal in de rough en daarna nog een keer voordat hij het hoge gras in schiet dat langs de waterkant groeit. Is de bal dan daadwerkelijk in de hindernis verdwenen…?

20110730-171729.jpgVeel spelers zullen in het beschreven voorbeeld een bal droppen binnen twee stoklengtes van de plek waar de bal de grens van de hindernis kruiste. Maar is dat wel juist? Wanneer je vanaf de plek waar je slaat niet duidelijk kan zien of de bal het water in is gegaan, is het geen kwestie van feitelijke aard dat de bal in de waterhindernis ligt.

Als er dus geen redelijke mate van zekerheid is, dat de bal het water in is gegaan, moet gehandeld worden als bij een verloren bal. Maar hoe makkelijk is het om ervan uit te gaan dat de bal in de waterhindernis ligt en je daarmee de straf van slag en afstand te besparen? Droppen binnen twee stoklengtes met een strafslag is dan verleidelijk…..

Om deze reden is het belangrijk dat er op banen goed gemaaid wordt aan de randen van de waterhindernissen. Dus let eens op, de volgende keer dat je in bovenstaande situatie komt (of misschien je tegenstander), hoe zeker het is dat de bal de grens van de waterhindernis heeft gekruist.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl