Home » blog »Callaway »Equipment »Golfballen/algemeen »nieuwbrief »Nieuwsbrief »Nieuwsbrief »video » Currently Reading:

Hoe hard zijn jouw ballen ?

Nee, dit is geen dubbelzinnige vraag! Kijk maar eens naar dit filmpje wat er met een golfbal gebeurt op het raakmoment.

Als je je een beetje verdiept in de samenstelling van de golfballen die je regelmatig gebruikt, zul je ontdekken dat daar een hoop verschil in zit. Met putten of chippen merk je dat het beste. De ene bal voelt harder aan dan de ander. Waar heeft dat mee te maken? Natuurlijk met de materialen die voor de bal gebruikt worden. Daarnaast de compressie (de druk van binnen naar buiten), wordt vaak aangeduid in 90 of 100. Verder uit hoeveel delen de bal bestaat (two piece = harder, three-piece vaak zachter). Maar waar moet je nu voor kiezen?

De voorkeur van de tourprofessionals gaat uit naar de wat zachtere ballen. Deze geven meer spin en controle bij het korte werk. Maar de gemiddelde amateur kiest vaak voor wat hardere exemplaren. Daarmee sla je wat verder….

Een zachte bal gaat wat minder lang mee. Doordat de buitenkant van de schil meer wordt aangetast door de groeven van het clubblad, raakt de bal eerder beschadigd. Om uit te vinden of een bal hard of zacht is, kun je dit het beste vergelijken om de driving range. De ballen zijn daar vaak one piece, massief rubber en dus zacht. Als je deze laat stuiteren op de stenen, hoor je vanzelf het verschil van de tik.

En zelfs harde ballen krijgen een flinke tik van de driver, zie onder:

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl