Home » -travel »blog »Duitsland » Currently Reading:

Gut toeven bij Gut Heckenhof

juli 31, 2013 -travel, blog, Duitsland No Comments

Met veel banen die binnen twee a drie uur van Utrecht liggen, heeft Duitsland de Nederlandse golftoerist ontdekt. En je kent ze wel; de “standaard” locaties als Gut Düneburg, Ahaus, Moyland e.d. Na iets langer het gaspedaal ingetrapt te houden, kom je nog vele andere pareltjes tegen. Zo testten we onlangs de faciliteiten van Gut Heckenhof, voorbij Köln. Golftrip Heckenhof (4)kl

Je kunt veel zeggen over Duitse golfers, ze hebben geen goede reputatie in de zuidelijke landen, maar misschien wel om die reden is het op golfbanen in hun moederland allemaal wel tiptop in orde. De ontvangst in het clubhuis en tevens hotelreceptie is vriendelijk. Het systeem van een pasje dat je tijdens je verblijf overal kunt gebruiken, is een uitkomst. Van het terras tot de ballenmachine en de kamertoegang, alles is met hetzelfde kaartje te regelen.

 

Hotel op de baan

Golftrip Heckenhof (2)klHet hotel vinden we na de parkeerplaats en is helemaal up to date. Mooie ruime kamers, smaakvol ingericht, net als de badkamer. Tip, voor € 10,= p.p.p.n. boek je een luxe kamer en heb je de beschikking over meer ruimte, een woonkamer en zelfs een keukentje. Bovenin de oude schuur die als stokkenloods wordt gebruikt, vinden we nog een Golftrip Heckenhof (3)klsauna die heerlijk ontspant na een rondje golf.

Wanneer je ervoor kiest om te lopen, voelen de 27 holes van Gut Heckenhof misschien toch stiekem heuvelachtig aan. Toch is de baan redelijk vlak en is een buggy geen echte noodzaak. Er is maar een klein aantal beschikbaar dus wanneer je hiervan afhankelijk bent, is het aan te raden om te reserveren.

 

De oefenfaciltiteiten zijn prima in orde. Driving range vanaf gras, met verschillende gebouwen om eventueel overdekt te kunnen staan. Chipping- en putting green, en zelfs nog een behoorlijke 6 holes korte baan. De baan zelf bestaat uit 3 lussen van 9 holes waarvan wij de rode het leukst vonden. Onder andere door het uitzicht op de laatste drie holes. Groen is relatief makkelijk, brede fairways en de signature hole van de hele baan is toch wel het teeshot vanaf hole 9-geel. Zowel de heren als dames moeten over een stuk natuurgebied slaan. Vanaf de gele tee is daarvoor een carry van 130 meter nodig.

Golftrip Heckenhof (21)kl

 

Na het spelen is het goed toeven op het grote terras en het eten is van een zeer goede kwaliteit. De 3- en 4 gangendiners zijn een aanrader en ook tussendoor bestelde salades waren heerlijk fris en ruim voldoende. Alles bij elkaar kun je je voorstellen dat er al wat Nederlandse golfers deze bestemming hebben gevonden. Gut Heckenhof heeft regelmatig leuke aanbiedingen en na een keer hier geweest te zijn, zul je deze locatie zeker aanraden aan anderen. En dat zegt misschien voldoende.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl