Home » blog »Dubai » Currently Reading:

Golfvakantie met kinderen? Goed te doen in Dubai

mei 15, 2011 blog, Dubai No Comments

Bedenk jij ook wel eens: Hoe kan ik het nou voor elkaar krijgen om een golfvakantie te combineren met de jaarlijkse gezinsvakantie? Een bestemming met leuke activiteiten voor de kids, en toch “stiekem” één of twee keer golfen. Er is een aantal opties:

  • Je schoonmoeder meenemen als oppas, maar elk voordeel heb z’n nadeel natuurlijk…..
  • Je clubs meenemen in de kofferbak voor het geval dat, en tegen je vrouw volhouden dat je toch echt alleen maar op de camping gaat chippen.
  • De familie op het vliegtuig zetten en zelf je ticket twee dagen later laten ingaan.

Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Maar je kunt ook gewoon een bestemming uitzoeken waar de kids (en moeder) zich prima vermaken en Dubai is daar een goed voorbeeld van. De twee mega grote winkelcentra als de Dubai Mall en de Mall of the Emirates gaan natuurlijk een hap uit het vakantiebudget nemen, maar dan heb je ook wat. Een waar winkelparadijs waar all grote merken vertegenwoordigd zijn, en tegen redelijke prijzen hun artikelen aanbieden in hun eigen shops. Jij speelt dan natuurlijk even de Emirates Golfclub terwijl je voor de rest van het gezin in mall een kaartje hebt gekocht voor de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.
Willen de kids nog even een skilift meepakken? Ook een skibaan is in het winkelcentrum aanwezig, net als een aquarium met tropische vissen, en zelfs haaien van 2 meter!
Naar het strand gaan is een aanrader in het gebied rond Jumeirah. Afhankelijk natuurlijk van welk jaargetijde je kiest. In mei is het met een windje van zee nog goed uit te houden onder de parasol, maar waag je je in de zon zonder factor 50 op te smeren, dan ben je na een half uur rood verbrand. Ga ja tussen mei en november, schrap dan het strand (maar ook het golfen) van je lijstje. Eigenlijk is het in Dubai dan alleen binnen in de airco goed uit te houden, dus vervalt dit als golfbestemming in deze maanden. Parasols en windschermen worden op het strand verhuurd en het is leuk snorkelen in de zee.  Als de kids uitgeput op bed liggen, haast jij je naar de golfbaan om in het donker de verlichte Faldo course te spelen…
Woestijnsafari’s worden in Dubai op grote schaal aangeboden. Gecombineerd met sandboarden of een bezoek aan een oase. Wij belosloten liever verkoeling te zoeken in één van de zwemparadijzen. Daarbij kun je kiezen uit Atlantis of Wild Wadi. Het eerste waterpark ligt op de beroemde palm, de opgespoten eilanden voor de kust. Atlantis heeft als sterk punt dat je er ook kunt zwemmen met dolfijnen. Maar om toch nog wat budget over te houden voor een rondje golfen op de Montgomerie, wordt het Wild Wadi.
Vanuit dit, ja zwembad kun je het eigenlijk niet noemen, megawaterparadijs, heb je goed uitzicht op de Burj Al Arab, het

Burj Al Arab, 7*

zeven sterren hotel in zee. Al heb je nauwelijks tijd om je daaraan te vergapen. Om je tijd goed te verdelen tussen de vele glijbanen, wildwaterbaan, waveriders en stroomversnellingen is een kunst op zich.

De Efteling in het water, of Tropicana XXL, het is moeilijk om de juiste klassificatie te plakken op dit superpark. Het aantal toezichthouders geeft je een veilig gevoel, al is een beetje medelijden best op z’n plaats voor iemand die de hele dag onder een klein parasolletje mensen in het verfrissende water ziet spetteren….

Dat je niet de hele week gaat golfen op je gezinsvakantie zal duidelijk zijn, maar een keer of twee a drie is in Dubai dus zeker mogelijk. Zonder dat dat ten koste hoeft te gaan van het familiegeluk. We zullen je op de hoogte houden van meerdere potentiële golf/familiebestemmingen op Golfvivant.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl