Home » blog »golfinstructie »nieuwbrief »Nieuwsbrief »PGA »Raymond Stoop » Currently Reading:

Golftip, raak de grond ná de bal

mei 11, 2011 blog, golfinstructie, nieuwbrief, Nieuwsbrief, PGA, Raymond Stoop No Comments

Ook wel eens een “fluff” rond de green? Let er dan op dat wanneer het gewicht op het linkerbeen hangt in de beginstand van een chip, je lichaamszwaartepunt (borstbeen) ook links van de bal hangt. Onder dit punt komt de club in het gras en dat willen we natuurlijk pas na het raken van de bal.

Een veel voorkomend probleem is die zogenaamde fluff; meer gras dan bal. Men probeert dan zelf de bal omhoog te scheppen door met het lichaam naar rechts te leunen. Breng dus het zwaartepunt naar links. Hiermee zorg je ervoor dat je het gras pas raakt ná de bal zodat er geen kans bestaat dat het clubblad in de grond blijft hangen.

Inhouden tijdens de downswing is ook zo’n voorbeeld. Doordat de backswing te lang is, wordt de snelheid “door de bal” afgeremd met als gevolg dat de club in het gras blijft hangen.

Maak dus een chipzwaai zo kort als mogelijk, en kies wanneer het kan voor een chip and run. Tijdens een les kan een PGA golfprofessional je alle kneepjes van het korte werk uitleggen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl