Home » blog »golfinstructie »nieuwbrief »Nieuwsbrief »Nieuwsbrief » Currently Reading:

Golffitness, laat je lichaam geen beperkende factor zijn in je golfspel

juni 22, 2011 blog, golfinstructie, nieuwbrief, Nieuwsbrief, Nieuwsbrief No Comments

Je fysieke gesteldheid is van groot belang voor het maken van een optimale golfswing. Op dat gebied heeft Golfvivant Golffysiotherapeut Jeroen Hendriks bereid gevonden hier wat meer inzicht in te geven. Jeroen heeft veel ervaring met golfers die hij in zijn Fysiogolf studio Twente traint en behandelt. In samenwerking met PGA Professionals heeft hij al veel successen behaald. Meer weten over hoe je op deze manier je spel kan verbeteren?Als je aan golffitness denkt, komen meteen de sportschool types in je hoofd op. Je moet het echter anders zien. Souplesse, techniek en lichamelijke mogelijkheden zijn veel belangrijker dan spierkracht. We geven het woord aan Jeroen:

Een golfswing is een van de meest complexe sportbewegingen die er is. Als sportfysiotherapeut en fanatiek golfer was ik daar al snel achter. Die constatering was tevens de drijfveer om me te verdiepen in de fysiologische aspecten van het golfspel. Naast techniek en tactiek is juist dat fysieke aspect van cruciaal belang om een betere golfer te worden.

Diverse cursussen, opleidingen en praktijkervaring hebben me geholpen om een eigen visie te creëren op golfgezondheid, golfbiomechanica en screeningsprocedures.

Niet iedereen hoeft een swing als Tiger Woods te maken. Het gaat erom dat iedereen een swing maakt die past bij zijn of haar lichamelijke mogelijkheden. Dat bij het aanleren van een swing uitgegaan wordt van bepaalde grondprincipes is logisch. Maar het is onmogelijk om iedereen eenzelfde swing – the perfect swing – te laten maken.

Het is wel mogelijk om iemand de meest efficiënte swing voor hem of haar aan te leren. Een wezenlijk verschil dat alles te maken heeft met fitheid, fysieke bouw, lichamelijke beperkingen en de wijze waarop een golfer hiermee omgaat.

Meer aandacht voor het inzichtelijk maken van uw lichamelijke mogelijkheden in relatie tot uw golfswing leidt onherroepelijk tot meer succes. Ik hou u graag de komende periode middels de nieuwsbrief op de hoogte.

Ga voor meer informatie over golffitheid of een e-consult naar www.fysiogolftwente.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl