Home » -travel »blog »Europa »nieuwbrief »Nieuwsbrief »Nieuwsbrief »Zweden » Currently Reading:

Golfen in Zweden deel 3, PGA National, nummer 2 van Zweden?

juni 26, 2011 -travel, blog, Europa, nieuwbrief, Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, Zweden No Comments

Zoek je nog een goede plek voor je golfvakantie? Denk eens aan Skåne in Zweden. Heerlijk klimaat van april tot september en golfbanen om van de kwijlen. Wij zeggen; DOEN !

In het laatste deel van het drieluik over golfen in Zweden staat het nieuwe PGA National resort centraal. Om het label PGA te mogen dragen, moet je als golfbaan aan een aantal eisen voldoen. Welke precies zullen we je besparen. Maar dat dit resort eraan voldoet, lijdt geen twijfel….

Hoe moeilijk wil je het jezelf maken?

De alleraardigste ontvangst doet je zeer welkom voelen. Misschien mag dat ook wel voor de pittige greenfeeprijs, maar service is niet altijd vanzelfsprekend. Gebruik van trolleys en driving range is dan ook geen probleem. De bagtag hangen we als aandenken aan de tas.

De eerste vraag is hoe we de baan willen spelen, van welke teeboxen. Er zijn namelijk 6 verschillende mogelijkheden. Niet aangegeven met kleuren, maar met een indicatie voor de lengte van de baan. 58 en 61 zijn de meest gekozen afstanden voor de heren. En verwijzing naar de 5800 en 6100 meter die je van tee tot green aflegt in 18 holes.

De echte bikkels kunnen nog kiezen uit 65 of 68. Afhankelijk van je keuze komt er een scorekaart uit de printer met je handicapslagen. Als pro vanaf 65 spelen, betekent nog 4 slagen meekrijgen! Dat geeft al aan hoe lastig deze baan is. Speel je hier vaker, kun je dus zelf variëren met de moeilijkheidsgraad. Je speelt gewoon van een andere teebox.

Welke baan kies je hier?

Wij spelen de Links Course. De andere 18 holes lus op dit terrein is de Lakes Course genaamd. Op deze laatste speelt de week na ons de Challenge Tour, dus is die baan dicht ter voorbereiding op het tournooi. De naam verraadt al dat er meer water in het spel komt op de Lakes. Op de Links is alleen een klein stroompje hier en daar een obstakel, maar is de wind veel meer een factor om rekening mee te houden.

Kwalitatief doen de twee lussen niet voor elkaar onder. Concurrerende banen spreken spottend over de Links als “die kale baan met die ene boom”. Inderdaad staat er slechts één serieuze boom. Maar dat je dan toch een mooie baan kan neerleggen heeft de architect wel bewezen. Kyle Philips heeft zich genoeg uitgeleefd met glooiingen, bunkers en de mooie layout. Sommige greens zijn downhill supersnel. Het oud  Zweedse woord køtpøt is wel eens gevallen….Ook de 9 holes par 3 draagt Philips handtekening. Geen simpel pitch en putt baantje dus!

Je mag blijven slapen

Na het spelen is het goed toeven in het clubhuis. Sauna in de kleedkamer, echte luxe. Je kunt hier verblijven in één van de suites in het gebouw. Allemaal net even anders ingedeeld maar ruim uitgerust en met een prachtig uitzicht over de baan. Deze banen liggen er pas drie jaar maar behoren nu al tot de top drie van Zweden.

Op de website van PGA National of Sweden staan actuele pakketaanbiedingen. Bijvoorbeeld twee greenfees, twee lunches, een overnachting, ontbijt en diner. Er is een kamer met twee slaapkamers dus ook de kids zijn meer dan welkom. Tel daarbij dat je in een uurtje naar Kopenhagen vliegt, en in 40 minuten naar de baan kunt rijden, maakt dit een uitgelezen bestemming voor een korte golftrip.

De eerste twee delen van Golf in Zweden vind je op de bestemmingspagina Zweden. Wil je wat meer informatie over deze gehele regio, bezoek dan de website van Visit Sweden.

Binnenkort hopen we met Golfvivant een testreis te maken met een groepje golfers. Inclusief dan lessen, greenfees, hotel etc. Blijf ons volgen of meld je alvast aan!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl