Home » blog »Portugal » Currently Reading:

Golfen in de Algarve (3), Grandioos Gramacho

februari 24, 2012 blog, Portugal 1 Comment

Golfen in de Algarve blijft een feest. Vooral met de zon op je bol, graadje of 18, ideaal golfweer. In onze reis langs de Pestana golfbanen, vandaag Gramacho. Deze baan ligt praktisch naast Vale de Pinta. Je zou dan ook een zelfde soort landschap verwachten, maar niets is minder waar.

20120217-081748.jpgWaar Pinta smal is, met veel bomen, moeilijke par 3′s, en droge fairways, zo breed, open en makkelijker speelt Gramacho. In een vallei met veel vergezichten en ruimte, liggen de mooiste holes. Niet allemaal even makkelijk, hier en daar heb je een blind schot naar de green bijvoorbeeld. Scherpe doglegs houden ze wel van hier.

Maar dat maakt het afsnijden van die doglegs dan ook uitdagend. Op veel holes kan dat

20120217-081859.jpgongestraft, door de fairway die in een kom ligt. Alle ballen rollen dan vanzelf naar het midden. Vanaf de par 3 tiende hole komt er water in het spel, wat het plaatsen van je bal wat belangrijker maakt.

De greens zijn gruwelijk snel bij een listige pinpositie. Bijna nergens vlak, waardoor een iets te optimistische putt, zelfs de green af kan rollen. Maar er is goed op te putten, de bal rolt goed en houdt zijn lijn.

Opvallend zijn de dubbele greens op sommige holes. Het nut ervan hebben we niet kunnen ontdekken. Misschien zijn er nieuwe greens aangelegd. Of speel je de ene dag naar de ene green, en de andere dag naar de andere. Op hole 17 maakt dat het verschil tussen een moeilijke approach over water, of een wat saaie rechttoe rechtaan hole.

20120217-082040.jpgHole 18 is een fraaie slothole van een baan die zeer de moeite waard is. Ze snappen hier dat je als golfer lekker wil spelen, op een mooie baan, niet te smal, niet te veel ballen kwijt wil raken etc. Ben je in de Algarve om te golfen? Doe dan zeker Gramacho aan!

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Golft_witter zegt:

    Grandioos verhaal ! Precies zo als ik het ook heb ervaren.
    Vooral de snelheid van de greens kunnen je lelijk verrassen als je de baan voor de eerste keer loopt.
    Als het dan ook nog je eerste golfdag is kan ik je wat 3putts garanderen.
    Wel een baan om van te genieten en niet te onderschatten.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in België

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl